Friday, 12 October 2018

[Video Tun M addresses Asean leaders in Bali] Mahfuz Omar bersarapan pagi 'bersila cecah roti canai' bersama ahli-ahli Pas & Zam: Syabas Wan Azizah kerana selamatkan maruah Dr M, rakyat.

Jumaat, 12 Oktober 2018

Foto Abd Rashid.

Foto Abd Rashid.

Foto Abd Rashid.
Parti Amanah Negara
Ahli-ahli Pas Kampung Tengah, Tualang Bersarapan Pagi Bersama Dato' Hj Mahfuz Omar...

Zam: Syabas Wan Azizah kerana selamatkan maruah Dr M, rakyat

Bekas menteri Tan Sri Zainuddin Maidin memuji Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail susulan pendedahan penolakannya terhadap tawaran menjadi perdana menteri selepas Pakatan Harapan (HARAPAN) menang pilihan raya umum (PRU) ke-14 pada 9 Mei lalu.
Zainuddin melalui Twitternya membuat kenyataan itu sebagai mengulas kritikan bekas ketua Pemuda PKR Ezam Mohd Noor terhadap Wan Azizah kerana mendedahkan tawaran Yang di-Pertuan Aging Sultan Muhammad V itu.
Zainuddin yang juga dikenali sebagai Zam, menyifatkan kenyataan Ezam itu sebagai pandangan "terkebelakang" dan tak memihak kepada rakyat.
"Syabas Wan Azizah. YB adalah seorang (yang) jujur (dan) berani yang selamatkan maruah Tun Dr Mahathir Mohamad dan rakyat," kata Zam.
Semalam, Ezam yang menerajui NGO Hisbah mendakwa Dr Wan Azizah tidak wajar mendedahkan titah Sultan Muhamad V kerana ia merupakan pertemuan tertutup di Istana Negara.
Ezam turut menggesa timbalan perdana menteri itu menumpukan tugasnya dan bukannya mewar-warkan tawaran jawatan sebagai perdana menteri yang pernah diterima.
Sebelum ini, Dr Wan Azizah mendedahkan pernah menolak tawaran berkenaan sebagai menghormati janji HARAPAN kepada rakyat bahawa Dr Mahathir akan menjadi perdana menteri dan dirinya sebagai timbalan perdana menteri.
Dr Wan Azizah yang ketika itu merupakan presiden PKR, ditawarkan jawatan berkenaan kerana merupakan pemimpin kepada parti yang memegang kerusi paling banyak di Dewan Rakyat.
Bagaimanapun, wartawan veteran Datuk A Kadir Jasin berkata orang ramai maklum bahawa Dr Mahathir merupakan pilihan HARAPAN sebagai perdana menteri.
Kadir, yang juga merupakan Penasihat Media dan Komunikasi di Jabatan Perdana Menteri sebelum ini turut mendakwa beberapa sultan berkempen untuk menghalangkepulangan Dr Mahathir sebagai perdana menteri.
Mk.

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena