Friday 26 October 2012

Sambutan Idul Adha 1: Solat Sunat Idul AdhaSolat Sunat Idul Adha

Tanggal 26 Oktober 2012 bertepatan dengan 10 Zulhijjah 1433, PAS cawangan Taman Meru menyambut kemeriahan Idul Adha dengan bersolat sunat secara berjemaah bertempat di Pusat Tarbiyyah Tambun (Cawangan Taman Meru).

Ini merupakan sambutan Idul Adha yang julung kalinya disambut selepas bangunan baru Pusat Tarbiyyah Tambun (Caw. Taman Meru) siap dibina pada pertengahan tahun ini.

Solat dimulai seawal jam 8.30 pagi.

Selesai solat, jemaah dijamukan dengan khutbah Idul Adha yang menyentuh pengajaran dari kisah - kisah pengorbanan kaum terdahulu, darjat pengorbanan serta hakikat pengorbanan yang sebenar dalam mendaulatkan agama Islam.


Khatib menyampaikan khutbah bersempena Hari Raya KorbanJemaah yang memenuhi ruang solat Pusat Tarbiyyah Tambun (Caw. Taman Meru)Jemaah wanita yang hadirSebilangan jemaah yang hadirPusat Tarbiyyah penuh dengan jemaah yang hadir bagi memeriahkan sambutan Idul AdhaJemaah bersurai selepas tamat bersolat sunatKeadaan hadapan Pusat Tarbiyyah Tambun (Caw. Taman Meru)
0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena