Thursday, 15 January 2015

Pembunuh Altantuya Sirul Azhar 'selamat' di Australia..."Kita menentang hukuman mati"...

Khamis, 15 Januari 2015
3 hrs · 
 

GEMPAR !!!.. Tiba2 wajah sebenar Sirul didedahkan..

KENAPA di Australia Sirul BOLEH BUKA TOPENG, kenapa tidak di M'sia..

Dah makin besar skop kes ini. SIAPA DALANGNYA ???
Pembunuh selamba BOLEH ke luar negara ???
KENAPA 'perlu' ke AUSTRALIA bukan negara lain ???

Kalau kes Alvin, BOLEH PULA Ketua Polis Negara kata.. "Kita akan cari dia hingga ke lubang cacing sekalipun."

KITA TUNGGU pula statement dari KPN berhubung Sirul ke luar negara.. Adakah beliau akan bertegas utk 'cari Sirul hingga ke lubang cacing' ???

Akhirnya Pembunuh Altantuya Selamat Di Australia...


KERAJAAN Australia akan menolak permohonan Malaysia untuk membawa pulang bekas anggota Unit Tindakan Khas (UTK) Sirul Azhar Umar kerana hukuman yang dijatuhi ke atasnya adalah hukuman mati.

Akhbar Australia, Sydney Morning Heraldmelaporkan jurucakap Jabatan Peguam Negara Australia menyebut undang-undang ekstradisi negara itu tidak membenarkan seseorang diserahkan kepada negara lain untuk kesalahan yang boleh dihukum dengan kematian melainkan negara ini telah memberikan satu akujanji kepada Australia bahawa hukuman itu tidak akan dilaksanakan.

“Australia menentang hukuman mati. Kita menentang hukuman mati di Australia dan di luar negara,” menurut laporan itu.

Sirul dan seorang lagi anggota UTK Azilah Hadri dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Persekutuan, Selasa lepas selepas keputusan Mahkamah Rayuan yang membebaskan mereka daripada tuduhan membunuh model Mongolia, Altantuya Shariibuu, ditolak.

Panel lima hakim sebulat suara mendapati Sirul dan Azilah bersalah dan hukuman gantung berkenaan dikekalkan.

Sirul tidak hadir ke mahkamah ketika hukuman tersebut dijatuhkan dan dipercayai berada di Australia sejak enam bulan yang lalu.

Polis akan mendapatkan kerjasama dengan Polis Persekutuan Australia untuk memberkas Sirul yang menurut rekod Jabatan Imigresen, ke negara tersebut pada Oktober lepas.

Kedua-duanya sebelum ini pada April 2009 didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi atas pertuduhan membunuh model Mongolia Altantuya sembilan tahun lalu tetapi kemudian dilepas dan dibebaskan Mahkamah Rayuan. 

– MYNEWSHUB.CC

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena