Sunday 25 September 2016

[Video] Aik, dah mampos ka! PEMAKAN DEDAK terus panas pungkok kerana kes rasuah terbesar di dunia.

Isnin, 26 September 2016

Semakin nak mampos dah Umno skng ni..!!!
SATU CONTOH TOLOL UMNO..
Najib dan konco2 makan dedaknya AKAN BUAT APA SAJA memutarbelit fakta supaya rakyat Malaysia tertipu.
Kalau dah buat jenayah di negara mereka, SUDAH TENTU lah Jabatan Kehakiman (DOJ) AS siasat kerana berlaku penyelewengan/ korupsi dana 1MDB di negara mereka.
Amerika Syarikat berhak mengambil tindakan undang-undang negaranya seperti Malaysia juga berhak mengambil tindakan undang2 terhadap orang asing yang melakukan jenayah di Malaysia. Jenayah oleh orang asing tidak dikecualikan dari undang-undang mana2 negara.
NAMPAK TAK !!!
Mereka siasat di sana. BUKANNYA Amerika dtg siasat ke M'sia..
Nampak sgt KETOLOLAN juak pemakan dedak UMNgOK...
Bila DOJ-AS siasat 1MDB SKANDAL KEWANGAN TERBESAR DALAM SEJARAH DUNIA dituduhnya UMNO, AS campurtangan kerajaan M'sia & jatuhkan Najib..

TETAPI yang lapan negara lain turut sama2 siasat 1MDB, KENAPA TOLOL-TOLOL MENTERI UMNO BUTA PEKAK BISU !!!

HAKIKATNYA, TOLOL-TOLOL MENTERI UMNO & PEMAKAN DEDAK UMNO terus panas pungkok kerana kes rasuah terbesar dunia sudah tersebar keseluruh dunia !!!

Image result for Gambar Husam

*PENJELASAN PENARIKAN BALIK SAMAN SECARA SUKARELA
Respon segera Dato Salleh Keruak, Menteri Komunikasi dan Multimedia memeranjatkan saya.
Ia menunjukkan saman kami untuk membawa pulang aset dan wang yang diselewengkan dari 1MDB meninggalkan kesan ke atas kerajaan.
Namun begitu, kenyataan bahawa saman kami ditolak adalah tidak tepat.
Apa yang berlaku adalah penarikan balik secara sukarela atau VOLUNTARY DISMISSAL di bawah Rule 41(a)(1)(A)(i) of the Federal Rules of Civil Procedure, Amerika Syarikat, tanpa prejudis.
Ini bermakna kami dibenarkan untuk memfailkan semula kes ini.
Antara lain kerana perkembangan terbaru berkait kes DOJ termasuk Red Granite telah bersetuju memasukkan permohonan bersama DOJ untuk menghadkan pembekuan akaun dan pendapatan Red Granite kepada filem The Wolf of The Wall Street dan Friends With Kids sahaja.
Akaun keseluruhan Red Granite dan pendapatan Red Granite dari filem lain adalah dilepaskan.
Friends With Kids adalah pertama kali diketahui ada kaitan dengan wang berasal dari 1MDB, seperti kenyataan dalam permohonan bersama itu.
Permohonan bersama ini menunjukkan Red Granite, untuk satu tahap tertentu mengakui dua filem ini ada sebab untuk dinamakan oleh DOJ dalam saman mereka.
Hakim Mahkamah Central District of California, Western Division pada 16 Ogos 2016, telah memberikan perintah seperti permohonan bersama itu.
Antaranya, hanya akaun dan pendapatan dari kedua filem itu yang dimasukkan ke dalam akaun khas sementara menunggu keputusan perbicaraan penuh.
Oleh itu, kenyataan Red Granite bahawa saman kami adalah fractious adalah tertolak.
Jika tidak, mengapa Red Granite memasukkan permohonan bersama dengan DOJ selepas DOJ memasukkan permohonan ex parte ke atas Red Granite sebelum itu.
Kami perlu menyesuaikan saman ini dengan perkembangan-perkembangan ini, tanpa melupuskan usaha kami untuk membawa pulang harta dan wang yang diselewengkan dari 1MDB.
Usaha ini sepatutnya DILAKUKAN OLEH KERAJAAN MALAYSIA sebagai pihak yang diamanahkan memelihara kepentingan negara ini.
Malangnya, kerajaan tidak berbuat demikian. Seakan mereka bergembira wang negara ini hilang begitu sahaja dan berharap kes penyelewengan wang negara ditutup begitu sahaja.
Harapan itu adalah sia-sia.
Husam Musa
24 September 2016

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena