Monday 5 September 2016

'Anwar-Mahathir' Satu peristiwa ajaib! Tamatkan segera bebanan rakyat.

Selasa, 6 September 2016

Anwar-Mahathir: Tamatkan segera bebanan rakyat, kata Dr Dzulkefly

Image result for Gambar Anwar mahathir
Mahathir-Anwar bersalaman semula lepas 18 tahun

Image result for Gambar Anwar mahathir
Dengan senyuman, Anwar bersalam Dr Mahathir di mahkamah


Pengarah Strategi Amanah Dr Dzulkefly Ahmad
Pengarah Strategi Amanah Dr Dzulkefly Ahmad
Pastikan segala kebrobokan yang telah merendahkan negara bangsa dan membebankan rakyat ini ditamatkan segera, kata Pengarah Strategi Amanah, Dr Dzulkefly Ahmad.
Itu penegasan beliau ketika diminta mengulas kehadiran Tun Mahathir di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini bagi menunjukkan sokongan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Satu peristiwa ‘ajaib’. Tentunya menjanjikan satu permulaan baru buat naratif politik Malaysia. Maruah, martabat dan kedaulatan negara serta institusi-institusinya akan kembali diperteguhkan dan diberdayakan dengan izin Allah jua,” katanya ketika dihubungi Malaysia Dateline hari ini.
Beliau berpendapat ramai rakyat mahu menyaksikan pertautan kedua-dua negarawan itu yang masing-masing berjiwa besar demi mengangkat agenda memakmurkan rakyat dan menyelamatkan negara.
“Satu titik mula yang saya mahu songsongkan sebagai meneruskan gandingan kepemimpinan dua tokoh besar politik negara ini, yang masih menantikan natijah tertangguh kepimpinan mereka selama hampir dua dasawarsa.
“Mereka tidak punya waktu lagi untuk berlengah membicarakan perihal titik-bengik kesilapan silam. Apakah akan kita saksikan erti dan makna kata-kata hikmah orang tua kita dahulu iaitu biduk berlalu, kiambang bertaut,” ujarnya lagi.
Dr Mahathir yang ditemani Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali menunjukkan sokongan kepada Anwar yang memfailkan saman menghalang penguatkuasaan Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2016.
Kedua-dua pemimpin itu bertegur sapa dan bersalaman buat kali pertama selepas 18 tahun Anwar dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri.


0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena