Wednesday, 29 May 2019

TU DIA, WAKTU MALAM DI HOTEL 'DEAL' pinjam SRC RM3.95 bilion? [Video Parti Berjasa akan bertanding PRU15]

Khamis, 30 Mei 2019
KiniTV
Parti Barisan Jemaah Islamiah (Berjasa) hari ini mengumumkan akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) dengan memberi tumpuan di negeri pantai barat Semenanjung. Antara negeri terbabit termasuklah Melaka, Johor, Negeri Sembilan, Selangor dan Pahang. Presiden Berjasa, Prof Datuk Dr Badhrulhisham Abdul Aziz berkata, parti itu akan tampil dengan semangat mengulangi seruan kesepakatan orang Melayu dan slogan ‘Calon Muslim Berwibawa’ yang dilancarkan pada PRU13 lalu. “Berjasa amat berbangga dengan peranan mempelopori seruan kesepakatan itu, pada ketika majoriti parti Melayu masih mabuk untuk bertelagah. “Kami yakin berdasarkan senario politik terkini, seruan kesepakatan yang dipelopori oleh Berjasa pada PRU13 itu akan menjadi faktor pengubah landskap politik negara dalam sedikit masa lagi,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, teks
Suara Rakyat
TU DIA, WAKTU MALAM DI HOTEL! Kebiasaan penyamun nak merompak bilion2 ringgit waktu malam adalah lebih afdhal lagi selamat.
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang senyum
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks

Saya jumpa pegawai khas Najib waktu malam mengenai permohonan pinjaman SRC - bekas CEO KWAP

KUALA LUMPUR, 28 Mei (Bernama) -- Bekas Ketua Pegawai Eksekutif pertama Kumpulan Wang Persaraan Diperbadankan (KWAP) berkata hari ini beliau ada menemui Pegawai Khas bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di sebuah hotel sebelah malam berhubung permohonan kemudahan pinjaman RM3.95 bilion oleh SRC International Sdn Bhd.

Datuk Azian Mohd Noh, 66, yang kini telah bersara memberitahu Mahkamah Tinggi di sini, bahawa beliau telah dihubungi oleh pejabat arwah Datuk Azlin Alias untuk berjumpa di lobi sebuah hotel di Kuala Lumpur Sentral (KL Sentral) di sini selepas waktu bekerja.

Semasa pemeriksaan utama oleh Timbalan Pendakwa Raya Datuk Ishak Mohd Yusoff, saksi pendakwaan ke-38 itu berkata beliau mengenali Azlin selama dua tahun kerana pernah mempunyai urusan kerja namun ini adalah pertemuan pertama kali mereka selepas waktu bekerja.

"Dalam bulan Jun 2011, saya telah menerima surat asal dari Azlin mengenai permohonan kemudahan pinjaman bertarikh 3 Jun 2011 dalam satu pertemuan di lobi hotel di KL Sentral. Saya telah ke lobi hotel berkenaan pada waktu malam, selepas waktu bekerja.

"Saya sahkan telah menerima surat asal daripada Azlin ketika pertemuan itu. Saya turut dimaklumkan bahawa Perdana Menteri ketika itu iaitu Najib telah bersetuju dengan cadangan permohonan dari SRC berdasarkan catitan tangan di atas surat tersebut di mana Azlin memaklumkannya telah dibuat oleh Najib sendiri," katanya ketika membacakan pernyataan saksi pada hari ke-19 perbicaraan kes Najib yang didakwa atas tujuh tuduhan melibatkan dana SRC berjumlah RM42 juta.

Ditanya Ishak mengenai di mana salinan asal surat itu sekarang, saksi itu berkata beliau tidak pasti kerana salinan itu telah rikan kepada Pengarah Jabatan Pendapatan Tetap KWAP ketika itu, Allahyarham Ahmad Norhisham Hassan.

Ishak: Azlin adalah pegawai khas Najib ketika itu. Berapa lama Datuk telah mengenali Azlin

Azian: Mungkin sekitar dua tahun.

Ishak: Adakah Datuk tahu antara tugas Azlin sebagai pegawai khas Najib

Azian: Saya tidak tahu secara terperinci.

Ishak: Adakah biasa Datuk berjumpa dengan Azlin selepas waktu pejabat Atau ini merupakan kali pertama

Azian: Ya ini merupakan kali pertama.

Ishak: Siapa yang merancang pertemuan ini

Azian: Saya dapat panggilan melalui setiausaha saya. I do not know who actually called (saya tak tahu siapa yang panggil).

Najib, 66, didakwa atas tiga tuduhan pecah amanah, satu tuduhan salah guna kedudukan dan tiga tuduhan pengubahan wang haram membabitkan dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta.

Perbicaraan di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali bersambung esok.

-- BERNAMA

2 comments:

ANNISA LOGAN said...

semua berkat mrs karina roland
Nama saya annisa logan, saya dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman di internet bahwa mereka harus sangat hati-hati karena internet penuh dengan penipu, beberapa bulan yang lalu saya benar-benar membutuhkan pinjaman, untuk meningkatkan saloon penata rambut saya, tetapi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, yang hampir membuat hidup saya melarat, sampai seorang teman merujuk saya ke salah satu pemberi pinjaman bernama Mother karina, pemilik perusahaan pinjaman karina roland, yang saya hubungi dan dia mengatakan kepada saya bahwa jika saya dapat memenuhi syarat dan ketentuan mereka bahwa pinjaman saya akan diberikan kepada saya dalam waktu kurang dari 24 jam yang saya lakukan, setelah itu saya mengajukan pinjaman 450 juta rupiah setelah detail saya diverifikasi dalam waktu kurang dari 24 jam, rekening bank saya dikreditkan. sekarang saya sangat senang atas pekerjaan baik Ibu. Karina dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk membagikan kesaksian saya tentang Ibu. karina, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman dalam bentuk apa pun, silakan hubungi Ibu. karina melalui email: karinarolandloancompany@gmail.com, atau hanya whatsapp +1 (312) 8721-592 Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: annisalogan622gan@gmail.com untuk kerja bagusnya dalam hidup saya dan keluarga saya.

Mohammad Ismali said...

kesaksian nyata dan kabar baik !!!

Nama saya mohammad, saya baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), saya bertanya kepada Lady jane tentang persyaratan Dangote Loan Perusahaan dan wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara saya baru saja disetujui dan dipindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi yang akan datang, saya berjanji kepada Lady jane bahwa saya akan mengatakan kepada dunia apakah ini benar? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

Anda tidak perlu membayar biayaa pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote dan Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

untuk lebih jelasnya hubungi saya via email: mahammadismali234@gmail.com
dan hubungi Dangote Loan Company untuk pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena