Friday 18 August 2017

[Video 'Ini Memang Celaka, Sial, di Sebatnya RM4 bilion' - Abdullah Sani] "Antara Abdul Hadi dan Mahathir, aku tak setuju dengan Hadi" Sebab? Hadi mesra Umno, Mahathir lawan Umno!

Jumaat 18 Ogos 2017
Foto Suara Rakyat.
Dasar kepala hotak Ameno pikir bagaimana nak cekau duit rakyat.. Sampaikan umat Islam nak lakukan ibadah korban pon kene caj RM35 bagi seekor sembelihan..

KERAjaan Umno/BN yg dah kutip cukai GST sehingga lebih RM40 bilion setahun tu hasilnya dah pergi ke kantong mana ??!

Tu pon.. MASIH LAGI NAK SOKONG & UNDI BN, kenapa ?

Terpulanglah pada rakyat utk lakukan perubahan..

#UBAH #TolakBarisanNasional #PRU14#CelakaUmnoFoto Suara Rakyat.
TU DIA !!!... Ligat betul kepala hotak Ameno pikir bagaimana nak cekau duit rakyat.. Dah terdesak sgt kah bila umat Islam nak lakukan ibadah korban pon kene caj RM35 bg seekor sembelihan..

KERAjaan Umno/BN yg dah kutip cukai GST sehingga lebih RM40 bilion setahun tu hasilnya dah pergi ke kantong mana ??!

Tu pon.. MASIH LAGI NAK SOKONG & UNDI BN, kenapa ?

Terpulanglah pada rakyat utk lakukan perubahan..

#UBAH #TolakBarisanNasional #PRU14

Image result for Gambar Pakatan Harapan

"Antara Abdul Hadi dan Mahathir, aku tak setuju dengan Hadi"

Pengarah Syariah AMANAH, Zolkharnain Abidin mempunyai perbandingan menarik antara dua pemimpin sekarang, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang dengan Tun Dr Mahathir Mohamad, Pengerusi Pakatan Harapan.
Bagi bekas Adun Pas di Perlis itu, kedua-duanya ada kelebihan masing-masing tetapi beliau menegaskan, "Aku tak setuju dengan Abdul Hadi sebab mesra Umno. Dan aku setuju dengan Mahathir sebab lawan Umno. Itu saja."
"Jika Abdul Hadi dipanggil tuan guru, Mahathir dipanggil doktor. Jika Abdul Hadi pernah jadi MB, Mahathir pernah jadi PM," tulisnya dengan bahasa yang santai.
"Jika Abdul Hadi pandai cakap Arab, Mahathir pandai cakap Inggeris. Jika Abdul Hadi pernah mengajar orang di masjid, Mahathir pernah merawat orang di klinik," katanya lagi.
"Jika Abdul Hadi Presiden Pas, Mahathir pernah jadi Presiden Umno. Jika Abdul Hadi ada Khalil, Mahathir ada Mukhriz," katanya.
Dan yang pastinya kata beliau, mereka berdua orang Islam.
"Kedua-duanya pernah buat dosa, dan kedua-duanya pernah buat jasa. Kedua-duanya (dan kita juga) wajib bertaubat drpd dosa," jelas beliau.
Sehubungan itu, beliau menasihati agar tidak taksub kepada sesiapa sama ada Abdul Hadi atau Tun Mahathir kerana kedua-dua individu itu ialah manusia yang ada akal dan juga nafsu.
Namun di penghujung tulisannya, Zolkarnain menegaskan, "Peringatan: Ini cuma draf."
Ia dipercayai menyindir ahli jawatankuasa Pas Pusat, Dr Riduan Mohd Nor yang menarik balik tulisannya mengenai Akta 164 dengan alasan ia hanya draf selepas menerima teguran dan kritikan pelbagai pihak.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena