Tuesday 15 August 2017

[Video Isa ditahan SPRM] Penahan Isa bukti kesilapan besar PM, kata Presiden ANAK

Selasa, 15 Ogos 2017

Penahan Isa bukti kesilapan besar PM, kata Presiden ANAK

Penahanan  Tan Sri Isa Samad hari ini oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuktikan isu penyelewengan dan salah guna kuasa yang dibangkitkan Persatuan Anak Peneroka Felda (ANAK) selama ini berasas, kata Presidennya Mazlan Aliman.
Beliau menegaskan persatuan itu mengalu alukan penahanan Isa oleh SPRM berkaitan dengan dakwaan isu pembelian hotel di Kensington London dan Kuching yang jauh lebih mahal dari harga pasaran.
"Tindakan Perdana Menteri, melantik dan mengekalkan Isa Samad sebagai Pengerusi Felda sejak 2011 hingga 2016 adalah suatu kesilapan besar.
"ANAK begitu sedih kerana masa yang begitu lama diambil hingga berbilion wang peneroka lesap dan kerosakan yang dialami amat dahsyat," ujarnya.
Beliau juga menegaskan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak perlu menamatkan serta merta pelantikan Isa sebgai Pemangku Pengerusi SPAD.
"Dari awal, Isa Samad memang tidak dialu- alukan di SPAD. Sewajarnya  perdana menteri harus bertegas 'menyingkirkan' Isa segera," katanya dalam kenyataan hari ini.
 Hari ini Isa ditahan SPRM  bagi membantu siasatan berkaitan kes pembelian dua hotel oleh Felda Invesment Corporation (FIC).
Portal berita Malaysiakini yang memetik sumber melaporkan, penahanan Isa ada kaitan dengan siasatan agensi antirasuah itu terhadap pembelian dua hotel oleh FIC.
Menurut sumber, Isa hadir untuk memberi keterangan kepada SPRM di ibu pejabat agensi terbabit di Putrajaya kira-kira jam 2.40 petang tadi.
Beliau kemudian ditahan kira-kira satu setengah jam kemudian.
Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Azam Baki mengesahkan penahanan Isa.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena