Friday 26 April 2013

Tok Guru Nik Aziz Gegarkan Putrajaya; Saratok Sarawak Pula 'BERGOYANG' Angkara Anwar...

Sabtu, 27 April 2013
Tok Guru 'GEGARKAN' Putrajaya

*****

KHABARNYA SARAWAK PUN GOYANG


Jangan ada yang memperlekehkan masyarakat Saratok kerana mereka juga mengetahui hasil kajian yang dikeluarkan Pusat Kajian Politik Universiti Malaya (UMCEDEL) yang memperlihatkan sokongan kepada Anwar sebagai perdana menteri mendahului Najib sebanyak empat peratus. 
Jika dilihat dari suasana perang poster pula, Ali mendahului William dari segi bilangan petugas pilihan raya kesan daripada kemenangan mengejut dalam pilihan raya negeri lalu.
Sedangkan hadirin yang datang ke majlis Najib diupah dengan RM20 dan sehelai t-shirt 1Malaysia dengan nama Najib dan William tertera di hadapannya.

Walaupun hebahan telah pun dibuat sejak hampir seminggu lalu, penduduk pekan itu seakan tidak teruja dengan kehadiran Najib kerana Anwar yang sudah pun menyampaikan ucapannya petang semalam lebih dipercayai penduduk.
Tawaran Anwar agar harga minyak dan harga barang diturunkan mendapat tepukan dan sorakan dari hamprir seluruh penduduk Saratok terutamanya di Kampung Kabong yang setakat ini saingannya sangat sengit antara Ali dan William.

Kesemuanya berteriak bersama Anwar dengan menyebut 'Ini Kali Lah' dan mendapat tepukan gemuruh yang pastinya menggerunkan William yang memberitahu Najib mengenai sambutan yang diberikan terhadap Ketua Umum KEADILAN itu.
Paling memalukan apabila Najib mengumumkan peruntukan RM8.8 juta bagi kerja naik taraf sistem bekalan air di Saratok yang sebelum ini kerap mengalami gangguan disambut dengan sorakan 'boo' diikuti ketawa dari arah belakang, dipercayai penyokong BN sendiri yang difahamkan tidak memperolehi upah menjalankan kempen sejak seminggu lalu.

Masalah yang sudah berlarutan lebih 25 tahun ini baru mendapat perhatian Najib sedangkan William yang bersenang-lenang di Kuala Lumpur sejak menjadi ahli parlimen pada 2004 adalah punca mengapa penduduk Saratok semakin benci kepadanya.
Untuk bukti bagaimana sambutan Anwar di Saratok petang semalam, saksikan video di atas.

INI KALI LAH TUKARRR!!
Posted by copy and posted by maemahi0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena