Friday 19 April 2013

Bandingkan... parti mana semakin meminggirkan suara kaum wanita..UMNO atau PAS?

Sabtu, 20 April 2013
Wanita Umno Mengamuk, Muslimah PAS Bersyukur
Bandingkan... parti mana semakin meminggirkan suara kaum wanita..
Selama ini PAS dituduh mendiskriminasi wanita.. Sekarang cuba tengok.. Senarai exco wanita UMNO yang diberi peluang bertanding... hanya 1 parlimen di sabah dan yang lain DUN... Ketua mana? Timbalan mana? Patut la Datuk Kamilia semakin kecewa dengan UMNO yang mula mengenepikan suara wanita dalam parti mereka....
Photo: Selama ini PAS dituduh mendiskriminasi wanita.. Sekarang cuba tengok.. Senarai exco wanita UMNO yang diberi peluang bertanding... hanya 1 parlimen di sabah dan yang lain DUN... Ketua mana? Timbalan mana? Patut la Datuk Kamilia semakin kecewa dengan UMNO yang mula mengenepikan suara wanita dalam parti mereka....

Apa Dame Kate!
Kamilia Mengamuk. Wanita UMNO Umum Boikot PRU 13?Tindakan Barisan Nasional (BN) tidak meletakkan pemimpin tertinggi Wanita Umno dan BN sebagai calon dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) mengecewakan dan dianggap penghinaan kepada wanita, kata Naib Ketua Wanita Umno, Datuk Kamilia Ibrahim.
Menurutnya, ia menunjukkan BN tidak beri pengiktirafan sewajarnya kepada pemimpin wanita yang berada dalam hierarki tertinggi organisasi wanita untuk bersama-sama saf kepimpinan parti bertanding pada PRU13.


Beliau, yang juga Ketua Wanita Umno Bahagian Kuala Kangsar berkata, beliau sebagai orang nombor dua dalam Pergerakan Wanita Umno dan BN sepatutnya diberikan peluang bertanding di Parlimen supaya dapat terlibat sebagai pembuat dasar dan keputusan politik.
“Tindakan kepimpinan BN memeranjatkan saya dan wanita lain. Saya kecewa kerana tidak ada pengiktirafan sewajarnya diberi kepada pemimpin Wanita Umno dan BN yang mewakili seluruh wanita Umno dan BN,” katanya kepada Sinar Harian.

Mungkin Datuk memikirkan boleh menang iaitu dengan MEMENANGKAN calon lawan la. Ashamsuri
2 comments:
 Anonymous said...
ITULAH PEMIMPIN UMNO.SEBELUM SENARAI DI KELUARKAN,ASING-MASING BERJANJI...KAMI REDHO.KAMI AKAN BERIKAN SOKONGAN SEPENUHNYA,BERIKAN PELUANG KEPADA PEMIMPIN MUDA PULA...TAPI SETELAH NAMA TIDAK TERSENARAI.....ADUSSS MACAM-MACAM TIMBUL. CUKUP-CUKUPLAH.BERMUHASABAHLAH DIRI.
April 18, 2013 at 10:03 PM
 Budak Benteng said...
Makcik ni la hina pct dgn mengatakan pct buang masa buat kerja kerja berblogging....
April 19, 2013 at 7:25 AM


Kah! Kah! Kah!...

 photo Header_zps1184082a.gif

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena