Friday 20 September 2013

Bikin Panas!!! "Melayu Bodoh, Clown Melayu, Mengutuk YAB PM Najib" - Orang luar yang cakap neh!

Jumaat, 20 September 2013

Mahathir kutuk UMNO enggan terima orang pandai sertai UMNO...

Warga Asing Marah Rakyat Malaysia Dan Najib.
Merujuk Report Polis
1. Melayu bodoh [merujuk kepada individu tersebut]

2. CLOWN MELAYU [merujuk kepada individu tersebut]

3. Kutuk Najib. Merujuk kepada err siapa lagi. PM Malaysia le.

Benda neh kan tersebar menerusi media sosial dan wassap. Aku belum dapat lagi individu yang mula2 menyebarkan perkara ini. Laporan polis ini dibuat kat Kuching, Sarawak.

Kenapa agaknya Encik Gerald memarahi melayu2 tersebut? Adakah kerana bawa bendera BN? Pun begitu aku tertarik kepada statement Encik Gerald, kalau betul la dia ucap macam tue pasal Najib aku memang respect.

" Mentadbir negara hanya untuk buat duit dan merosakkan negara "

Ini orang luar yang cakap neh. Dia pun nampak apa yang majoriti rakyat Malaysia nampak dan rasakan. Majoriti sebab kami 51%. Korang tue 47% jek pun. Dan inila hakikat sebenarnya. Najib, najib.. orang Malaysia ke orang bukan Malaysia ke rata2 tak terkesan dengan propaganda ko oke. Mereka tahu itu semua adalah pembohongan semata2.

Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2013/09

Contoh ayat dengan "clown", memori terjemahan

clown dalam Malay
Badut


We look like clowns in these clothes     Kami nampak seperti badut dalam pakaian ini

Clowns, with red noses, or like the rag that use to wipe on table. when you finishes eating, like a.. chain restaurant Badut, dengn hidung yang merah, atau seperti kain lap untuk membersihkan meja. ketika kau selesai makan, seperti uhm.. restoran cina

Fuck this clown          Persetan dengan badut ini

Of these clowns and great apes? Ini badut dan kera besar?

Last time you clowns doubt my girlfriend Kali terakhir kamu tak percaya teman wanitaku

Fucking clowns Badut sialan

Of course, it had to be a clown tentu saja, itu telah menjadi badut

So you guys can have fun watching us run aroundlike ass- clowns in... in monkey suits? Jadi kalian bersenang- senang menonton kami berlarian seperti badut dalam... setelan monyet ini?

No, it had to be a clown Bukan, itu telah menjadi badut
Powered by Cloud Inside
Umno dah berpuluh-puluh tahun tak bagi 
orang pandai masuk Umno...
MELAKA - Kepimpinan di peringkat bahagian serta cawangan Umno perlu membuka pintu seluas-luasnya untuk golongan profesional cerdik pandai menyertai parti itu dan seterusnya diketengahkan sebagai calon pada pilihan raya umum.

Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berpendapat parti itu kini mempunyai masalah ketandusan pemimpin gara-gara kepimpinan di peringkat bahagian serta cawangan yang menyekat kemasukan mereka ke dalam Umno.

"Umno dah berpuluh-puluh tahun tak bagi orang pandai masuk Umno, sebab itu kebanyakan doktor masuk PAS.

"Ini akhirnya menyukarkan Umno mencari calon sesuai bagi menentukan kemenangan pada pada pilihan raya," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ucaptama pada Simposium Budaya Global anjuran Sekolah Menengah Sains Muzaffar Shah di sini hari ini.

Turut hadir Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam.

Bekas Presiden Umno itu berkata Umno harus mengamalkan meritrokasi dalam pemilihan pemimpin untuk bertanding dalam pilihan raya umum termasuk calon luar parti bagi menentukan kemenangan dan bukannya calon di peringkat tertinggi bahagian sahaja.

"Kita nak orang berbakat dan berkebolehan (bertanding), barulah kita boleh dirikan kerajaan yang berwibawa," katanya sambil mengakui sekatan golongan profesional menyertai Umno berlaku semasa beliau sebagai pemimpin parti.

Dr Mahathir berkata kepimpinan Umno harus sedar bahawa kemenangan dalam sesuatu pilihan raya itu ditentukan oleh pengundi yang bukan ahli Umno.

"Kalau semua ahli Umno mengundi Barisan Nasional (BN) pun tak cukup untuk mencapai kemenangan, dia kena dapat sokongan orang luar daripada Umno, baru calon itu boleh menang," katanya.

Beliau berkata Umno hari ini tidak memberi peluang kepada orang luar terdiri daripada golongan cerdik pandai itu kerana keengganan ahli Umno di bahagian itu sendiri untuk menyokong calon seumpamanya.

"Sepatutnya kita terima calon yang baik ini sama ada mereka anggota parti atau tidak," katanya.

Dr Mahathir berkata Umno pada masa depan mesti merestui golongan profesional dan cerdik pandai menyertai parti itu dan tidak seperti pada masa kini di mana mereka disekat daripada menyertainya.- Bernama

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena