Thursday 19 September 2013

Video Ops Bubar: PAS sanjung tinggi keputusan Hakim - Mantan MB Perak, Dato' Seri Nizar Jamaluddin

Khamis, 19 September 2013


Laungan Takbir Allahuakbar!

Syukur alhamdulilah Hakim Mahkamah Tinggi Taiping hari ini telah menerima permohonan dari barisan peguambela orang kena tuduh untuk menangguhkan hukuman yang telah dijatuhkan terhadap mereka minggu lalu oleh Mahkamah Syesen K.Kangsar kerana membantah majlis angkat sumpah Menter Besar Perak 5 tahun lalu.

Suasana yang berbeza telah berlaku di hadapan Mahkamah Tinggi Taiping hari ini dengan sorakan serta laungan takbir dari hadirin apabila menerima perkabaran baik dari kamar Mahkamah, berbeza dengan suasana sedih dengan tangisan ahli keluaga OKT bila ahli keluarga mereka di jatuhkan hukuman serta merta  oleh Mahkamah Syesen minggu lalu.

Dari permehatian saya jika di lihat dari raut wajah mereka yang didakwa kemuanya tidak ada menampakan raut wajah seperti seorang penganas, kesemua menampakan  muka bersih dan baek baek belaka,  

Mungkin 13 orang  ini  menerima nasib yang kurang baik dari kalangan ratusan  atau ribuan yang hadir lima tahun dahulu, jika diikut  ramai lagi yang kecewa dan memberontak di hadapan Masjid Ubudiah kerana terlalu marah cara rampasan kuasa yang berlaku terhadap kerajaan pilihan rakyat masa itu.

Moga selepas ini diharap OKT ini  dibebaskan sepenuhnya oleh Mahkamah dari pertuduhan  kes ini agar mereka boleh hidup bersama keluarga masing masing..
Wasalam....
Mantan MB Perak turut hadir 

Antara barisan peguam Orang Kena Zalim
batuvskayu

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena