Thursday 29 June 2017

[Video Dialog Isu Semasa DoJ & Umno Pas 2 X 5 jugak!] PU Muriza Hazrul di RumahTerbuka Aidilfitri AMANAH & Hari Raya Terakhir Buat Umno BN! Abe Polis royat, "Terima kasih, susah2 aja"

Jumaat, 30 Jun 2017

Foto Abang Ahmad Kerdee.
Bilo Abe Polis nak berpoligam dengan Bang Mat, dapat pulop baju 😁. Rugi sapo2 dop maghi

Foto Abang Ahmad Kerdee.
Abang Ahmad Kerdee
9 jam berhampiran Kota Bharu, KelantanDisunting 

Sejuk hati bila dapat bersama PU Muriza Hazrul

Foto Abang Ahmad Kerdee.

Foto Abang Ahmad Kerdee.

Foto Abang Ahmad Kerdee.

Foto Abang Ahmad Kerdee.
Dikir Barat AMANAH Tumpat

Foto Abang Ahmad Kerdee.
Pihak Keselamatan dari PDRM yang bertugas men jaga keamanan di sekitar program. Ambo sampaikan 'door gift' kepada wakil Polis. Abe Polis royat, "Terima kasih, susah2 aja" 

Foto Abang Ahmad Kerdee.
Pabila Mudir Pondok maghi, YB LKS siap berdiri menyantuni para asatizah

Foto Abang Ahmad Kerdee.
Geng Bapa SeKelantan di luar dewan

Foto Abang Ahmad Kerdee.

Foto Pakatan Harapan.

HARI RAYA TERAKHIR BUAT UMNO BN, UBAH!

Besar harapan rakyat Malaysia untuk melihat negara tercinta ini dapat dibina semula dalam segenap aspek yang telah dan sedang dinodai UMNO BN. Perubahan besar ini jelasnya perlu dirasai dan dilakukan bersama segenap rakyat dan kepimpinan Pakatan Harapan (PH)

Pilihanraya ke-14 yang bakal berkunjung tiba dalam masa terdekat dan mungkin sahaja selepas Hari Raya akan menjadi peluang sekali lagi kepada rakyat untuk menolak parti rasuah UMNO BN kali ini. Kehendak rakyat untuk melihat negara ini bersih daripada rasuah perlu diutamakan.
Pertembungan kali ini jelas adalah untuk rakyat Malaysia menolak kerajaan yang dipimpin oleh parti rantai berlian merah jambu dan dipimpin oleh orang yang kononnya 'menerima derma' dari syeikh Arab.
Penguasaan UMNO BN yang terlalu lama dalam pentadbiran Malaysia telah menyebabkan mereka terus bersuka-ria mencuri wang rakyat (kleptokrasi). Pelbagai penyelewengan dan manipulasi institusi penting rakyat berlaku sehingga 'Jerung' terus selamat. Sikap Peguam Negara yang terus berdiam diri dengan pelbagai bukti jelas Jabatan Keadilan Amerika terhadap pengsonglapan kewangan yang berpunca daripada wang 1MDB, yakni wang rakyat Malaysia.
Hidup Melayu!. Kita mahu Melayu selaku kaum terbesar di Malaysia pada hari ini punyai jati diri yang kuat dengan mengangkat nilai integriti dan seterusnya menolak rasuah serta perasuah yang memimpin negara ini.
Hidup Islam! Kita mahu Islam terus dipertahankan supaya Aqidah tidak terpisah dengan Akhlak dan Tadbir-Urus.
Juga amat mustahak sekaligus Islam terserlah sebagai Rahmatan Lil A'lamin, yang mana Islam memberi kasih sayang dan keamanan kepada semua makhluk ciptaanNya.
Pembawaan politik kaum dan anutan agama yang sempit perlu dibenteras agar Malaysia dapat membangun dengan nilai bangsa dan agama yang lebih lnklusif dan Rahmat kepada semua rakyat Malaysia.
Juga lebih utama pada hari ini ialah bagaimana untuk kita jadikan negara ini bersih dari rasuah? Bagaimana duit poket rakyat setiap hari dapat ditingkatkan? Bagaimana kos sara hidup rakyat dapat dikurangkan? Bagaimana masalah pengangguran anak muda dapat diatasi? Bagaimana untuk memastikan rakyat dapat berteduh di teduhan yang selesa dan tidak membebankan?
Justeru, usaha untuk menjadikan negara ini maju dan bertamadun hendaklah digerakkan bersama-sama seluruh rakyat, NGO dan parti politik dalam mendepani kerajaan perasuah yang telah mencuri berpuluh billion wang rakyat.
Tuan Haji Mohamad bin Sabu
Presiden Parti AMANAH Negara

1 comments:

Dr said...

PAS dah tak relevant lagi dlm politik.pemimpin2 Pas perasaan takut pada ALLAH SWT dah hilang..... takpe... kami rakyat akan dakwa pemimpin2 yg korup dan juga bersubahat dlm merompak harta rakyat. mahkamah dunia ni boleh kelentong lagi.... boleh tipu rakyat... tunggu mahkamah akhirat.... PAS cakapla apa pun kami rakyat menolak perjuangan anda dah ... ibarat dah terang lagi bersuluh.

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena