Wednesday, 15 January 2014

Anak Kecil - Allahuakhbar cita-citanya Syahid...bukan pilihannya Penerbit Flem Hollywood...

Rabu, 15 Januari 2014
Gambar: Tahniah RM326 juta buat filem mengharumkan nama negara dipersada seni antarabangsa!

Tahniah RM326 juta buat filem mengharumkan nama negara dipersada seni antarabangsa!
ADEGAN SEKSI DAN KATA-KATA LUCAH BERSEPAH DALAM FILEM TERBITAN SYARIKAT ANAK ROSMAH
Dia tidak bercita-cita nak jadi penerbit filem Hollywood

Inilah luahan hati seorang budak sekolah rendah yang masih berumur 9 tahun apabila di minta gurunya untuk menulis tentang dirinya dan keluarga beliau.

Ayahnya seorang yang berjuang dalam Islam ...Hobinya suka ikut ayahnya pergi dengar ceramah PAS ... Bercita-cita nak jadi Wakil Rakyat PAS .. Cukup minat dengan TGNA dan bercita-cita besar mau mati syahid lawan Yahudi Laknatullah.

ADEGAN SEKSI DAN KATA-KATA LUCAH BERSEPAH DALAM FILEM TERBITAN SYARIKAT ANAK ROSMAH


Adakah anda fikir anak Rosmah turut berada di set untuk menyaksikan penggambaran?

Meski pun filem ini dibuat dengan belanja yang besar sekitar USD 100 juta, namun penerimaan peminat wayang tidak memihak kepada pelabur dan penerbit filem ini.

Filem keluaran Red Granite Pictures milik Riza, Wolf Of Wall Street yang dibintangi pelakon tersohor Hollywood Leonardo De Carprio mendapat kejian yang tidak disangka-sangka daripada pengkritik filem dan wartawan.

Filem yang dipenuhi dengan adegan dadah, bogel, dan kata-kata lucah itu secara amnya tidak mendapat tempat di mata peminat wayang.

Walaupun filem itu telah mula ditayangkan dibeberapa negara di dunia namun tidak di Malaysia seperti mana lazimnya.

Malaysia adalah negara pengimport wayang Hollywood yang tidak pernah ketinggalan menayangkan semua filem baru Hollywood terutama filem-filem kos tinggi membabitkan ratusan juta USD.

Menurut SarawakReport, pengusaha industri filem negara telah menyaksikan filem tersebut untuk tujuan menayangankannya di Malaysia namun segala konten yang serba haramjadah yang terdapat dalam filem tersebut membuatkan mereka bertukar fikiran kerana yakin filem itu tidak akan dilulukan FINAS.

Meskipun Riza mendakwa kos filem berkenaan adalah dari poketnya sendiri namun terdapat berita angin yang menyatakan dia mendapat tajaan dari Asia Tenggara dan Negara-Negara Timur Tengah. Tidak ketinggalan juga berita angin tentang dana dari ibunya sendiri Rosmah Mansur.

Pengusaha panggung wayang Malaysia tak mahu ambil risiko

Kata-kata kotor di'mute'kan


Siapa 'bapa' yang dimaksudkan?

Posted by 

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena