Thursday, 23 May 2013

Video JINJANG:1 Keluar 3 Masuk - Mereka Akan Disiasat Bawah Akta Hasutan & Tian Chua minta tafsir Al Quran di dalam lokap

Jumaat, 24 Mei 2013
SuaraRakyat505 : Dua Pemimpin Ditahan - BULETIN 13

Mereka Akan Disiasat Bawah Akta Hasutan
Photo: TERKINI : Setakat Ini 3 Orang Sudah Ditangkap.. Tian Chua Ahli Parlimen Batu, Haris Ibrahim Aktivis Yang Mengetuai NGO Asalkan Bukan Umno Dan Datuk Tamrin Ghafar Baba Anak Kepada Bekas Timbalan Perdana Menteri Tun Ghafar Baba... Mereka Akan Disiasat Bawah Akta Hasutan Dan Kini Dibawa Ke Lokap Jinjang...
TERKINI : Setakat Ini 3 Orang Sudah Ditangkap.. Tian Chua Ahli Parlimen Batu, Haris Ibrahim Aktivis Yang Mengetuai NGO Asalkan Bukan Umno Dan Datuk Tamrin Ghafar Baba Anak Kepada Bekas Timbalan Perdana Menteri Tun Ghafar Baba... Mereka Akan Disiasat Bawah Akta Hasutan Dan Kini Dibawa Ke Lokap Jinjang...Tian Chua minta tafsir Al Quran di dalam lokapTian Chua dikhabarkan meminta senaskah tafsir Al Quran untuk dibaca di dalam lokap. Berita itu sesungguhnya sesuatu yang baru dan mengujakan.

DIharap pihak polis dapat memberikan tafsir tersebut kepada beliau untuk dibaca semasa berada di dalam lokap yang pastinya membosankan.

Semoga Allah membuka pintu hati Tian Chua untuk menerima Islam. 

Ramai manusia ternama di dunia memeluk Islam setelah mempelajari agama Islam semasa di dalam tahanan di negara masing-masing. Antaranya ialah Mike Tyson dan Muhammad Ali.

Berikut adalah sebahagian dari gambar situasi di perkarangan Lokap Berpusat Jinjang, Kuala Lumpur.

Posted by GeloraHatiMuda at 6:57 AM
Photo

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena