Saturday 26 July 2014

Agenda Zionis akan berakhir...Israel Rayu Amerika Benarkan Kapal Terbang Mereka Mendarat di Israel

Sabtu, 26 Julai 2014

Agenda Zionis akan berakhir.Rejim Zionis masih lagi terpinga-pinga

Written By canang 

Agenda Zionis akan berakhir.
Sejarah yang baru....
Rejim Zionis masih lagi terpinga-pinga akan kenapa mereka masih gagal untuk menewaskan Gaza, wilayah kecil sekangkang kera yang terkepung.
Meski pun tentera penjajah Zionis mempunyai keanggotaan seramai lebih 720,000 orang, mereka gagal untuk men
lemahkan semangat apatah lagi untuk menumbangkan Briged al Qassam yang hanya mempunyai keanggotaan seramai 30,000 orang sahaa.
Kalau dahulunya di tahun 2008-9, wilayah terjajah 'Israel' yang berjauhan daripada Gaza boleh selamat daripada serangan roket al Qassam yang boleh pergi sejauh 40-50 km sahaja, mereka dikejutkan dengan Roket M-75 pada peperangan 2012 yang boleh pergi sejauh 70-75 km sehingga Tel Aviv.
Al Qassam terus membuat kejutan dengan kemampuan melahirkan Roket J-80 yang boleh pergi sejauh 80 km dan yang terkini dengan kejayaan al Qassam melahirkan Roket R-160 yang telh pun mencapai Haifa yang merupakan bandar yang paling utara di 'Israel'.
Makan tiada lagi kawasan yang selamat melainkan dengan mereka cabut keluar dan kembali ke tempat asal para pendatang ini samada di Russia, Eropah Timur atau ke AS dan Kanada,
Ramadan ini adalah satu sejarah yang baru buat al Qassam, Hamas dan keseluruhan rakyat Palestin yang telah disishkan oleh dunia antarabangsa melainkan oleh jiwa-jiwa manusia yang beriman serta sebahagian kecil manusia yang berperikemanusiaan.
Subhanallah, alhamdulillah allah akbar.sumber

BUKTI ! AMERIKA PUN TAKUT DENGAN PELURU BERPANDU Briged al Qassam !!!


‪#‎GazaUnderAttack‬ | Israel Rayu Amerika Benarkan Kapal Terbang Mereka Mendarat di Israel

Media Israel dan Reuters melaporkan bahawa beberapa orang pegawai tertinggi Israel termasuk PM Benjamin Netanyahu menghubungi para pegawai Amerika untuk merayu supaya kapal terbang US dibenarkan mendarat di lapangan terbang Ben Gurion, Israel selepas Federation of American Airlines (FAA) bertindak menggantung semua penerbangan sekurang-kurangnya 24 jam.

Menteri Pengangkutan Israel, Yisrael Katz berkata, "FAA tidak perlu bertindak demikian dan memberi kemenangan kepada pengganas."

Jurucakap Amerika, Jen Psaki berkata, "Notis tersebut dikeluarkan demi melindungi keselamatan warganegara kami."

"FAA akan meneliti perkembangan semasa dan akan mengeluarkan panduan terkini dalam tempoh 24 jam," lapor Reuters.


"Kami tidak akan bertindak bertentangan dengan notis FAA," ujar seorang pegawai senior Amerika. Notis rasmi FAA itu dikeluarkan selepas sebuah roket dari Gaza jatuh 1.6 km daripada Lapangan Terbang Ben Gurion.

Beberapa syarikat penerbangan - Air France (Perancis), KLM (Belanda) dan Lufthansa (Jerman) turut membekukan penerbangan ke Israel atas alasan keselamatan.
Sumber: Middle East Monitor
Kedahkini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena