Thursday 31 July 2014

Raub ni kat Selangorkan? Air paip kering! Hilang mood nak raya...

Jumaat, 1 Ogos 2014

MELAYU UMNO TAKNAK KOMEN KE?


Raub ni kat Selangorkan? Patut la Pahang nak sangat jual air kat Selangor?

MELAYU UMNO TAKNAK KOMEN KE?


BENTONG – Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor dijangka siap sepenuhnya pada 20 Dis ini, kata Menteri Tenaga,Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr Maximus Ongkili.
Beliau berkata setakat ini pembinaan projek yang terdiri daripada empat komponen atau pakej – Terowong Penyaluran Air Mentah, Empangan Kelau, Stesen Pam Semantan dan Saluran Paip Berkembar – telah 96 peratus siap.
Projek itu apabila siap sepenuhnya mampu menyalurkan air mentah sebanyak 1.89 bilion liter sehari dari Pahang ke Selangor bagi menampung keperluan pengguna di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sehingga 2025.


SHAH ALAM – Kerajaan Selangor akan mendapatkan khidmat pakar dari Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) dan Iran bagi membuat kajian terhadap kandungan sumber air termasuk dari tasik bekas lombong dan sungai yang membekalkan air ke pelbagai loji rawatan air di negeri itu.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena