Friday, 12 April 2019

[Video DI JEPUN, POLITIKUS HARAKIRI Kerana Skandal Kewangan] Najib sudah di kandang tertuduh, Tok Mat masih tak tahu? PAS layan rakyat macam orang bodoh! Tun M: Johor bukan negara asing & Masuk gelanggang tunjuk kejantanan kamu sebagai 'pahlawan atau lanun Bugis'.

Sabtu, 13 April 2019
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
 Johor bukan negara asing kata Tun M...
Image may contain: 1 person, text 
Masuk gelanggang tunjuk kejantanan kamu sebagai pahlawan atau lanun Bugis. Tun M mencabar siapa saja pahlawan silat pulut atau silat cekak berhadapan dengan beliau dalam gelanggang politik. Jangan menyalak seperti anjing gila atau berkokok seperti ayam jantan pondan di bawah payung kuning. 

Tidak ada sebuah negeri pun dalam Malaysia boleh keluar tanpa menghadapi risiko besar. Apa yang berlaku pada Tun Mustapha yang hendak memisahkan Sabah dari Malaysia akan berlaku pada istana Johor kalau berani tarik keluar Johor dari Persekutuan Tanah Melayu. Datuk Kalong Ningkan bekas Ketua Menteri Sarawak pernah cuba menarik keluar Sarawak dari Malaysia. Akhirnya dia kecundang, dan hilang jawatan. 

Dalam sistem Federalisme semua negeri bersatu menerima perlembagaan negara sebagai sumber kekuatannya. Raja berperlembagaan menjadi asas pentadbiran negara dan negeri. Tidak ada gelaran maharaja dalam budaya kesultanan Melayu. Raja zalim raja disanggah, raja adil raja disembah. Dalam kasino Genting ada raja daimen, raja lekuk, raja sepit dan raja kelawar. Di luar Genting ada raja kapur dan raja gila. 
Tumpang sekole.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena