Friday, 12 April 2019

[Video Mat Sabu: Saya Nak Cakap Hal Melayu Malam Ini] Polis: Berlian merah jambu RM94 juta dibeli guna wang 1MDB..So jangan haraplah Najib & Rosmah akan tidur lena slps ini.

Sabtu, 13 April 2019
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
Terdahulu Timb. Menteri Kewangan beritahu di Dewan Rakyat bahawa tiada pembelian berlian merah jam oleh seorang isteri VVIP iaitu Rosmah...
Biarpun pembelian berlian itu tidak didaftarkan di atas nama Rosmah sekalipun, namun ia tidak menidakkan wujud belian 22 karat yang disiasat mengunakan wang 1MDB.
Sama juga pada skandal pembelian kapal Equanimity yg guna duit 1MDB, adakah pembelian kapal tersebut atas nama Jho Low. Sudah tentu tiada sbb amat bodohlah jika beli atas nama sendiri.. Itulah taktik cilik elak drpd dikesan..
HAKIKATNYA skrg.. Polis (Bukit Aman) telah mengesahkan terdapat bukti daripada peniaga barang kemas di New York, AS bahawa jejak kewangan transaksi berlian merah jambu bernilai AS23 juta (RM94 juta) gunakan wang 1MDB.
So jangan haraplah Najib & Rosmah akan tidur lena slps ini...

Polis: Berlian merah jambu dibeli guna wang 1MDB

Polis hari ini menyangkal penafian isteri bekas perdana menteri, Rosmah Mansor berhubung pembelian berlian merah jambu berharga AS$23 juta.
Ketua Pasukan Siasatan Jenayah Pengubahan Wang Haram (Amla), Khalil Azlan Chik berkata, terdapat bukti jejak kewangan transaksi pembelian tersebut daripada seorang peniaga barang kemas di New York dengan menggunakan wang 1MDB.
"Walaupun pink diamond tersebut gagal ditemui sewaktu serbuan polis, namun bukti yang terkumpul jelas membuktikan wujud transaksi pembeliannya," kata beliau.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena