Saturday 15 July 2017

[Video Mat Sabu: Keyakinan Terhadap HARAPAN Bertambah Apabila Mahathir Telah Bersama Kita] Polis UK beri Raja Petra amaran henti tulis tentang editor Sarawak Report.

Ahad, 16 Julai 2017

Foto Otai BERSIH.
Yg mana 1 kah pilihan anda...

Polis UK beri Raja Petra amaran henti tulis tentang editor Sarawak Report

raja-petra_Clare-Rewcastle-Brown_600
PETALING JAYA: Polis Manchester mengeluarkan notis kepada pengendali Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin supaya berhenti daripada menulis tentang editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown.
Blog milik Raja Petra, Malaysia Today melaporkan notis Polis Manchester itu diserahkan kepada Raja Petra di rumahnya semalam.
Laporan itu menyebut, menurut notis tersebut, “beliau diberitahu, mulai sekarang jika beliau masih menulis artikel lanjut tentang Clare atau menyebut namanya dalam mana-mana artikel, maka beliau akan ditangkap dan dituduh di mahkamah.”
“RPK (Raja Petra) kemudian bertanya kepada polis tentang artikel Clare yang menulis mengenai orang lain seperti mengenai Perdana Menteri Malaysia, (Datuk Seri) Najib Razak.
“Polis memberitahu tiada kaitan dengan mereka dan jika perdana menteri merasakan beliau juga dilecehkan, maka beliau boleh membuat aduan dengan Polis Metro London,” lapor Malaysia Today.
Sarawak Report yang dikendalikan oleh Clare merupakan 1 portal yang dengan aktif menulis mengenai Najib dan Rosmah khususnya berkisar kepada isu 1MDB.
Raja Petra pula mengendalikan portalnya dari UK dengan menghasilkan artikel dan pandangan yang menyokong Najib.
Malaysia Today yang turut menaikkan salinan notis pencegahan gangguan yang dikeluaskan Polis Manchester menambah, Raja Petra diberi amaran jika beliau mengabaikan notis itu dan jika terus menulis tentang Clare atau menyebut namanya lagi, maka polis akan mengambil tindakan terhadapnya, di mana beliau akan didakwa di mahkamah dan “harus menghadapi apa pun akibat tindakannya.”
Malah menurut portal itu, pihak polis juga memberitahu Raja Petra yang Clare berhadapan dengan tekanan akibat tulisannya.
Bagaimanapun menurut portal itu, Raja Petra memberitahu pihak polis yang beliau tidak akan berhenti menulis tentang Clare atau berhenti menyebut namanya.
“Polis memberitahu RPK (Raja Petra) beliau akan berhadapan dengan tangkapan dan RPK menjawab yang beliau telah ditangkap berkali-kali sebelum ini, oleh itu, untuk menulis dan 1 lagi penangkapan bukanlah masalah besar.”
Ia menambah, mengetahui sikap Raja Petra dan “betapa keras kepalanya beliau, beliau mungkin hanya akan mengabaikan arahan polis dan akan terus menulis walaupun kemungkinan akan ditangkap dan akan dipenjarakan.”
FMT.

1 comments:

eyang said...

PERMISI,,,MOHON MAAF,WAJIB LAPOR YANG PUNYA GROUP UNTUK POSTING DI GROUP ANDA CUMA MAU BERBAGI CERITA KISAH NYATA ,,,assalamu'alaikum warrohmatullohi wabarookaatuh...
Saya pendatang baru di grup ini ingin mengucapkan terima kasih banyak kepada NYI,RATU,HARISBAYA karna berkat bantuan Nombor togel 4D yang NYI-RATU berikan ternyata benar-benar TEMBUS 100% 4D dan alhamdulillah saya menang angka sebanyak Rp 500 juta Dalam 5 putaran dalam bentuk uang Indonesia saya menang banyak karna saya pasang angka NYI,RATU,HARISBA dari 5 bandar di TAIWAN,saya tidak tau harus berbuat apa untuk membalas kebaikan NYI-RATU,awalnya saya kurang yakin dengan angka yang NYI-RATU berikan ternyata alhamdulillah saya menang 4D lagi dan kalau boleh saya jujur NYI,RATU,HARISBAYA sudah berapa banyak peramal/dukun di internet yang saya hubungi tidak ada satupun yang tembus malahan hutang-hutang saya bertambah banyak tapi dengan bantuan NYI-RATU kini kehidupan saya jauh lebih sukses dari pada sebelumnya, alhamdulillah saya ada rencana pulang kampung karna sudah 7 tahun jadi TKW TAIWAN tidak perna pulang ke indonesia, ini karna bantuan NYI-RATU saya akan pulang ketemu semua keluarga saya itu semua berkat bantuan saya ingatkan kepada teman2 Tki dan Tkw tidak ada dukun yg bisa menangdingi kesaktian NYI,RATU,HARISBAYA,"INGAT" didunia ini tidak ada yg tidak mungkin selama lafadz "kun fa ya kun" selalu dalam genggaman Allah, maka cukuplah dengan berkata "JADILAH MAKA TERJADILAH"
SYARATNYA : ANDA HARUS SERIUS.
silahkan anda hubungi-NYI,RATU,HARISBAYA
di nomor :-08-52-88-81-87-59 :saya sudah buktikan dalam 5X putaran ini tidak perna meleset dan saya pastikan anda tidak akan kecewa dan anda jangan mudah tergiur dengan janji-janji saatnya kita perlu bukti cuma NYI-RATU-yang menjamin Jackpot 100% kemenangan.kalau mau bukti hubungi sekarang,
BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RITUAL ,,,,,,
2D.3D.4D.5D.6D
angka GHOIB:SINGAPURA
angka GHOIB:HONGKONG
angka GHOIB:MALAYSIA
angka GHOIB:LAOS
angka GHOIB:SIDNEY
angka GHOIB:CAMBODIA
angka GHOIB:CHINA
angka GHOIB:KOREA
angka GHOIB:ARAB SAUDI
angka GHOIB:BRUNEI DARUSSALAM
angka GHOIB:TAIWAN
angka GHOIB:THAILAND

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena