Saturday, 9 March 2019

[Video ROBIN HOOD MELAYU?] Kg Fucking benar2 wujud? Kelambu PasUmno nak disangkut kat mana? Menteri: Guna Dron Untuk Pos mampu dilaksanakan!

Ahad, 10 Mac 2019

‘Kampung Fucking’ Benar-Benar Wujud Di Austria

Ini bukan mencarut ataupun melemparkan kata-kata kesat, tetapi siapa sangka wujudnya nama kampung seperti ini. Pasti ramai yang tertanya-tanya sama ada benar atau tidak kampung ini wujud atau ianya rekaan semata-mata.
Percayalah, Kampung Fucking ini benar-benar wujud dan ianya terletak di Austria. Untuk pengetahuan anda, kampung ini terletak 4km dari sempadan Jerman.
No photo description available.
Kelambu PasUmno nak di sangkut kat mana?
Imej mungkin mengandungi: 2 orang
Ni tak betul. Mana ada UG. Dah lama Pas nafikan ada UG dengan UMNO. Nak kena saman paper ni. Natang sungguh..- Otai BERSIH

Menteri: Guna Dron Untuk Pos Mampu Dilaksanakan 5 Tahun Lagi

Penggunaan dron secara komersil dalam industri pos dan kurier boleh dilaksanakan dalam tempoh lima tahun akan datang, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo.
Katanya lagi, banyak kelebihan yang boleh diguna pakai dalam teknologi dron seperti dalam bidan kesihatan, pertanian dan perubatan. Ia juga dapat membantu membawa bekalan makanan kepada mereka yang terperangkap dalam banjir.
Untuk rekod, beberapa negara lain sudah pun menggunakan dron secara komersil. Malah ada yang menggunakan bagi menghantar sampel atau spesimen makmal di antara klinik dan hospital sejak 2018 kerana ianya lebih cepat dan menjimatkan kos terutama dari segi pengangkutan.
Kata Gobind lagi, Malaysia juga tidak mahu ketinggalan dalam arus permodenan itu. Ujarnya lagi, contoh kegunaan dron di negara ini ialah untuk menghantar bekalan ubat-ubatan ke kawasan terpencil dan luar bandar pada masa kecemasan.
Dalam pada itu, Pertandingan Parcel Dron yang dianjurkan oleh Pos Malaysia Berhad dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia bagi mencari pemenang yang berjaya menerbangkan dron dengan muatan seberat dua kilogram sejauh dua kilometer dalam masa terpantas.
VitDaily

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena