Saturday, 27 June 2015

PKR main selamat selepas ‘kematian’ Pakatan Rakyat...

Sabtu, 27 Jun 2015

PKR main selamat selepas penceraian DAP-PAS

Oleh Alyaa Alhadjri

http://bm.theantdaily.com/Documents/Article/30123/PKR-plays-it-safe-in-DAP-PAS-divorce-aftermath_BAHASA_785x442.jpg

Mendengar kata-kata pemimpin de facto Anwar Ibrahim yang berada dalam penjara supaya gabungan pembangkang bangkit seperti phoenix daripada abu, PKR kini sedang dalam usaha membuat pakatan baru dengan pihak yang berkongsi matlamat bersama menjatuhkan Barisan Nasional.

Naib presiden PKR Tian Chua memberitahu Semut Harian yang parti itu mengekalkan pendirian “semua hubungan rapat”, sehingga keputusan akhir di capai di antara DAP dan PAS tentang kerjasama di masa hadapan.

“DAP telah menerima fakta yang ia telah mengeluarkan kenyataan terburu-buru,” kata MP Batu itu, merujuk kepada keputusan terbaru parti untuk memutuskan ikatan dengan PAS dan mengumumkan ‘kematian’ Pakatan Rakyat.

Setiausaha agung DAP Lim Guan Eng berkata yang parti itu hanya mengikut keputusan yang telah dibuat oleh PAS sebelum ini yang dilakukan semasa penggulungan muktamar, walaupun kepimpinan pusat PAS yang kini didominasi golongan ulama kemudiannya menekankan yang keputusan masih belum disahkan oleh Majlis Syura dan jawatankuasa kerja pusat.

KedahLanie.

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena