Sunday 30 April 2017

[Video Pas Tukar Jalan Cerita? Tanda-Tanda PAS Nak 'Bernikah' Dengan Umno] Kerajaan Selangor perlu segera singkirkan duri dalam daging.

Isnin, 1 Mei 2017

Foto Parti Amanah Negara.

Kerajaan Selangor perlu segera singkirkan duri dalam daging

Dalam arti kata lain juga, Pas secara umumnya telah menjadi musuh politik Pakatan Harapan dan kemungkinan untuk berlaku pertembungan tiga penjuru termasuklah di Selangor adalah cukup tinggi.
Mengetahui Pas merupakan musuh politik yang jelas bagi Pakatan Harapan, adalah langkah yang tidak cermat untuk kerajaan Negeri Selangor di bawah Pakatan Harapan untuk mengekalkan mana-mana pemimpin dari Pas, atau pun ahli Pas untuk terus memegang jawatan dalam kerajaan negeri sama dalam Exco kerajaan negeri mahupun jawatan lantikan politik yang lain kerana kumpulan mereka jelas merupakan duri dalam daging kerajaan Pakatan Selangor.
Sekiranya, pentadbiran menteri Besar Datuk Seri Seri Azmin Ali bertindak mengekalkan pimpinan dan ahli Pas dalam jawatan lantikan politik di Negeri Selangor, ia akan memberi kelebihan kepada Pas untuk mendekati seramai mungkin rakyat di atas kelebihan mereka sebagai exco, atau ahli majlis.
Namun, apa yang akan berlaku melalui pertemuan itu pastinya tidak akan menguntungkan musuh politik Pas, tidak kiranya samada AMANAH, PKR atau DAP kerana hari ini sudah jelas bahawa ketiga parti ini yang menjadi sasaran serangan dan tohmahan Pas.
Langkah yang paling wajar diambil Datuk Seri Azmin Ali adalah dengan mengarahkan semua ahli Pas yang memegang jawatan diatas lantikan politik, untuk meletak jawatan mereka selari dengan resolusi dewan ulama dan sayap Pemuda parti itu untuk memutuskan hubungan dengan PKR yang sekaligus meruntuhkan kerjasama "Pakatan Rakyat" yang sebelum ini masih nyawa nyawa ikan.
Dalam situasi pilihan raya umum ke-14 boleh diadakan bila bila masa sahaja lagi, ketiadaan atau sebarang penangguhan tindakan terhadap perkara ini akan merugikan Pakatan Harapan, apatah lagi jika jawatan yang dikosongkan mampu diisi oleh mana mana individu dalam Pakatan Harapan yang pastikan boleh manfaatkan ruang yang ada untuk mengukuhkan sokongan rakyat Selangor kepada Pakatan Harapan.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena