Sunday, 26 October 2014

Negara keluarkan kereta, ada minyak tapi bukan untuk tolong rakyat!

Ahad, 26 Oktober 2014
Photo: Harga kereta tahun 70an masa Proton dan Perodua tak pernah wujud lagi... 

1.6cc baru rege RM11k +++ saja... 

Tengok harga ni rasa nak menangis saja... 

Keje 2 tahun simpan jimat cermat dah boleh bayar beli keta CASH AND CARRY saja... 

TIDAK PERLU BERHUTANG SAMPAI BERTAHUN2...

Maka... gua terpikir saja adakah revolusi perindustrian yang madey bawak ni satu rahmat atau satu bala kepada negara?...

Tengok Proton n Perodua skang ni fokus jual tempatan saja dan tak dapat sambutan langsung kat market luar negara.

#syaitanDimanaMana
Harga kereta tahun 70an masa Proton dan Perodua tak pernah wujud lagi...

1.6cc baru rege RM11k +++ saja...

Tengok harga ni rasa nak menangis saja... 

Keje 2 tahun simpan jimat cermat dah boleh bayar beli keta CASH AND CARRY saja...

TIDAK PERLU BERHUTANG SAMPAI BERTAHUN2...

Maka... gua terpikir saja adakah revolusi perindustrian yang madey bawak ni satu rahmat atau satu bala kepada negara?...

Tengok Proton n Perodua skang ni fokus jual tempatan saja dan tak dapat sambutan langsung kat market luar negara.

Komen:

#syaitanDimanaMana
 — with Mark Pix II.
HaFiz ShArif Masa tu harga Toyota 12k. Gaji rakyat yg keje kilang jd operator pun RM400. Skg ni Toyota harga 120k. Naik 10 kali ganda. Tapi adakah gaji rakyat yg operator tu naik RM4k iaitu 10 kali ganda? Org suruh fikir yg tu je...apa punya gampang kepala hotak nk suruh banding teknologi zaman 70 an semua?  Sampai mampos la kena tipu.

Photo: " Negara keluarkan kereta tp bukan utk tlg rakyat,negara ada minyak tp bukan utk rakyat nikmatinya ".

Hisyamudin bin Amat bodoh ni macai bengap Barisan National. Penjilat dan penyembah umno. 

Gua print screen komen dia dekat topics harga kereta proton tahun 70an.

Tujuan post tu ialah untuk membuka mata kita melihat punca sebenar harga kereta yg dulu murah kini jauh lebih mahal.

Negara asing masih kekal harga murah. Lihat di UK dan negara2 eropah. Kerja kerani kumpul gaji 4/5 bulan sudah boleh beli kereta cash!!!

Ini penilaian sama kat negara kita zaman 70an dulu.

Semenjak wujud kereta national ilham mamak kutty Mahatdir bermulalah sejarah hitam harga kereta negara kita.

Apabila produk sampah ini kurang sambutan. Maka kerajaan menaikkan cukai kereta sampai 300% terhadap kereta inport dan hari ini kita membayar hutang yg tak kesudahan akibat bodohnya pimpinan zaman itu mentadbir negara hingga rosak.

Malangnya perosak2 ini tetap diberi mandad kerana minda rakyatnya sudah lali dengan kerosakan yg umno BN dah lakukan.

Jilat.. terus jadi penjilat.  Sembah terus jadi penyembah. Hanya umno pemberi rezki kamu. Kata Najib Razak. Ni Statment bukan rekaan admin. Ji Statment Najib sendiri.  Try Google tgk!!!

Jangan jadi pemalas!!!!
" Negara keluarkan kereta tp bukan utk tlg rakyat,negara ada minyak tp bukan utk rakyat nikmatinya ".

Hisyamudin bin Amat  ni macai bengap Barisan National. Penjilat dan penyembah umno.

Gua print screen komen dia dekat topics harga kereta proton tahun 70an.

Tujuan post tu ialah untuk membuka mata kita melihat punca sebenar harga kereta yg dulu murah kini jauh lebih mahal.

Negara asing masih kekal harga murah. Lihat di UK dan negara2 eropah. Kerja kerani kumpul gaji 4/5 bulan sudah boleh beli kereta cash!!!

Ini penilaian sama kat negara kita zaman 70an dulu.

Semenjak wujud kereta national ilham mamak kutty Mahatdir bermulalah sejarah hitam harga kereta negara kita.

Apabila produk sampah ini kurang sambutan. Maka kerajaan menaikkan cukai kereta sampai 300% terhadap kereta inport dan hari ini kita membayar hutang yg tak kesudahan akibat bodohnya pimpinan zaman itu mentadbir negara hingga rosak.

Malangnya perosak2 ini tetap diberi mandad kerana minda rakyatnya sudah lali dengan kerosakan yg umno BN dah lakukan.

 Terus jadi penjilat. Sembah terus jadi penyembah. Hanya umno pemberi rezki kamu. Kata Najib Razak. Ni Statment bukan rekaan admin. Ji Statment Najib sendiri. Try Google tgk!!!

Jangan jadi pemalas!

Photo: Kalau tak bodoh,tak umno namanya...
Kalau tak bodoh


0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena