Thursday, 10 January 2019

[Video Dr Mahathir: Sultan Ibrahim and I will be frank and open with each other] Dulu Najib TADBIR NEGARA SEORANG DIRI?] Harga minyak sawit dijangka naik semula tahun ini & Sultan Johor-Tun M, ternyata adu domba mereka tidak menjadi! Proton 1 tak rosak lepas 34 tahun.

Jumaat, 11 Januari 2019
รง›¸รฉ—œรฅœ–รง‰‡
Analysts upbeat on 2019 CPO price recovery
Harga minyak sawit dijangka naik semula tahun ini
The price of crude palm oil (CPO) is expected to recover gradually this year due to the ample global soybean supply arising from the ongoing trade tensions as well as a bumper harvest in the US.
“We forecast CPO prices at RM2,500 per tonne for 2019 and the outlook could turn more bullish by 2020, with soybean supply likely to turn tighter,”
Foto Kelab Che Det.
Kalau tenguk pada pic ni... Nampak nya cerita yg puak sana duk jaja konon nya Tun M cuba sekat Baginda Sultan Johor jadi Agong dah terjawab dengan sendiri... 

Ternyata adu domba mereka tidak menjadi...!

Foto Kelab Che Det.
Foto Kelab Che Det.
Foto Kelab Che Det.
Foto Kelab Che Det.
Foto Kelab Che Det.

'Saya hadiahkan Proton Saga pada bapa baginda, tak rosak lepas 34 tahun'


Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad mengimbas kembali saat beliau menghadiahkan Proton Saga generasi pertama kepada Almarhum Sultan Iskandar Sultan Ismail, lebih tiga dekad lalu.
Beliau memberitahu hal itu kepada pemberita selepas tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai dengan menaiki kereta itu yang dipandu anakanda Sultan Iskandar iaitu Sultan Johor Sultan Ibrahim, petang ini.
Ditanya tentang perasaannya, Mahathir berkata: "Sangat bagus (untuk) kereta berusia 34 tahun... Dijaga dengan baik. Ia kereta manual...steering sangat bagus. Tidak rosak."
"Saya fikir ini endorsement yang baik untuk Proton. Masih berfungsi (dan) sudah dipandu sejauh 32,000 km. Dulu harganya RM17,000, sebab itu saya boleh berikannya sebagai hadiah," katanya lagi.
Mahathir yang mengilhamkan idea kereta nasional itu menghadiahkan kereta Proton Saga berwarna biru dengan nombor pendaftaran 'Proton 1' kepada Sultan Iskandar pada 1985.
Ketika itu Sultan Iskandar menjadi Yang di-Pertuan Agong.
Terdahulu Mahathir mengadap Sultan Ibrahim selama sejam di Istana Bukit Serene, Johor Bahru.
Menurutnya, kedua-duanya bersetuju untuk berterus-terang antara satu sama lain.
“Saya boleh berkomunikasi dengan dia. Kita bersetuju supaya kita frank, cakap secara terus terang, tak ada sembunyi-sembunyi. Dia beri pandangannya, saya beri pandangan saya," katanya lagi.
mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena