Wednesday 31 December 2014

Pe'el & wajah sebenar pemimpin UmnoBN yang tak sedar diri...Respect TUANKU!

Rabu, 31 Disember 2014
8 hrs · Edited · 
 

ANDA LIHATLAH SENDIRI pe'el & wajah sebenar pemimpin tertinggi negara kesayangan anda Najib Razak & Muhyiddin Yassin..

Pemimpin UMNO kena paham dgn titah Tengku Abdullah dan ambil iktibar kejadian yg dialami oleh Dr. Afiq Rahim di klinik kerajaan Kota Bharu baru2 ini..

Tuanku dah murka kpd muka2 pemimpin UMNO yg tak sedar diri.. ADAKAH KERAjaan UMNO/BN berani nak kenakan AKTA HASUTAN terhadap beliau ???.. Kalau pemimpin PR atau rakyat biasa sudah pasti kena cekup..

#SHAMEonYouKERAjaan #RespectTUANKU


HEBAT ILMU OSTAJAH UMNO...
Soalan buat penyokong & pendokong UMNO/BN...
SOKONG atau BANTAH ???

Dalam fekah, ada dua istilah 'terpaksa' yang digunakan iaitu 'ikrah' dan 'idztirar' yang kedua-duanya bermaksud terpaksa.

Kedua-duanya akan diberikan kelonggaran sementara iaitu rukhsah.

Dalam Al Quran pula, katanya, ada tiga tempat sahaja dibincangkan perkara ini, iaitu Aurah Al Bakarah 173, Al An Am (145) dan Al Nahli (135).

Ketiga-tiganya membincangkan soal TERPAKSA makan makanan haram UNTUK HIDUP dan menuturkan perkataan kufur untuk SELAMATKAN NYAWA.

"Ketiga-tiganya tidak langsung membincangkan soal menghalalkan penzinaan (melacurkan diri)," kata Haron Din

Dalam kitab Ahkaam al-Qur'an, Abu Bakar al-Jash-shash disebutkan, bahawa MAKNA DARURAT adalah rasa takut seseorang kepada bahaya yang dapat melenyapkan nyawa, atau boleh mencelakai salah satu anggota tubuhnya, kerana ia tidak mahu makan atau meminum sesuatu yang diharamkan. (Abu Bakar al-Jash-shash, Ahkaam al-Quran, jld. I, hal. 159).

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena