Monday 30 April 2018

[Video Gambar Dr M kena kerat & Mampos la kau! Ceramah BN di hadapan ribuan kerusi kosong (hantu)] Dr M 'dikeluarkan' dalam 60 saat.

Isnin, 30 April 2018

Dr M 'dikeluarkan' dalam 60 saat
Anggota penguatkuasa hari ini bertindak memotong gambar Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad dari papan iklan gergasi di kawasan Parlimen Ayer Hitam.
"Kami diberitahu bahawa papan iklan kami tidak boleh mempunyai gambar Mahathir dan arahan Suruhanjaya Pilihan Raya adalah supaya gambar Mahathir dipotong," kata calon HARAPAN, Liew Chin Tong.
Pengerusi DAP Johor itu berkata SPR juga mengarahkannya supaya mengeluarkan atau tidak menaikkan semua poster, sepanduk atau kain rentang yang menampilkan gambar Mahathir.
Sekitar tengah hari tadi, anggota penguat kuasa yang memakai jaket keselamatan berwarna kuning tiba di Jalan Utama 1 di Yong Peng, lokasi papan iklan itu.
Ia menampilkan foto Dr Mahathir dengan Liew serta calon DAP kerusi DUN Yong Peng, Chew Peck Choo.
Anggota itu kemudian bertindak memotong gambar Mahathir dengan disaksikan oleh Liew dan penyokongnya.
Menurut garis panduan baru SPR, seseorang calon hanya boleh menampilkan gambar dua pemimpin parti politik - presiden dan timbalan presiden, atau mereka yang setaraf - pada bahan kempen, selain foto calon berkenaan.
Bagi kedua-dua pemimpin kanan itu pula, mereka mestilah dari parti yang diwakili oleh calon tersebut. Foto pemimpin lain dilarang sama sekali.
Bagaimanapun, Liew menolak syarat baru SPR itu sebagai mengarut dan tidak masuk akal.
"Kenapa kita tidak boleh letak gambar Mahathir? Dia adalah calon perdana menteri Pakatan Harapan," katanya.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena