Monday 23 December 2013

Zahid Hamidi bakal dicabar & MASIH ADA HARAPANKAH MCA....

Selasa, 24 Disember 2013
Foto Blackout PRU13.
Edy Noor Reduan Samm Kepada yang belum sahkan kehadiran, sila klik di sini -https://www.facebook.com/events/666666776717568/

 MASIH ADA HARAPANKAH MCA NAK TAWAN JIWA DAN MINDA KAUM TIONGHUA
BIAR GAMBAR BERBICARA .... MASIH ADA HARAPANKAH MCA NAK TAWAN JIWA DAN MINDA KAUM TIONGHUA DI NEGARA INI PADA PRU 14 AKAN DATANG????

Kalaulah para pemimpin baru MCA yang terpilih kelmarin tahu wujudnya gambar ini sudah pasti mereka tidak berani nak keluarkan kenyataan begitu yakin yang warga Tionghua di negara ini akan kembali menyokong MCA/BN terutamanya ̶U̶̶M̶̶N̶̶O̶ pada PRU 14 akan datang.

Buat masa ini kita nampak kaum Tionghua tidak akan berhijrah menyokong BN .. makin ramai meninggalkan MCA dan berhijrah ke Pakatan Rakyat peluangnya amatlah cerah sekali.

http://omakkau.blogspot.com/2013/12/biar-gambar-berbicara-masih-ada.html

Ṫןкєlคtє

Gambar: ‎BIAR GAMBAR BERBICARA .... MASIH ADA HARAPANKAH MCA NAK TAWAN JIWA DAN MINDA KAUM TIONGHUA DI NEGARA INI PADA PRU 14 AKAN DATANG????

Kalaulah para pemimpin baru MCA yang terpilih kelmarin tahu wujudnya gambar ini sudah pasti mereka tidak berani nak keluarkan kenyataan begitu yakin yang warga Tionghua di negara ini akan kembali menyokong MCA/BN terutamanya ̶U̶̶M̶̶N̶̶O̶  pada PRU 14 akan datang.

Buat masa ini kita nampak kaum Tionghua tidak akan berhijrah menyokong BN .. makin ramai meninggalkan MCA dan berhijrah ke Pakatan Rakyat peluangnya amatlah cerah sekali.

http://omakkau.blogspot.com/2013/12/biar-gambar-berbicara-masih-ada.html

Ṫןкєlคtє‎

Kemenangan Zahid di Bagan Datoh bakal dicabar

Mahkamah Persekutuan hari ini memerintahkan Mahkamah Tinggi mendengar semula petisyen yang difailkan calon PKR bagi kerusi Parlimen Bagan Datoh.

Panel lima orang hakim diketuai Tan Sri Raus Sharif memutuskan bahawa sesiapa sahaja boleh memfailkan petisyen.

Hakim Mahkamah Tinggi Ipoh Umi Kalthum Abdul Majid pada 15 Ogos lalu memutuskan bahawa petisyen oleh calon PKR Madhi Hasan dan pengundi Azmi Sulaiman gagal mematuhi Peraturan 9 Kaedah-Kaedah Petisyen Pilihan Raya 1954.

Peraturan itu menetapkan nama peguam bagi pihak yang memfailkan petisyen perlu dinyatakan dalam dokumen itu dan mahkamah tidak menerima sekiranya petisyen difailkan oleh firma-firma undang-undang.

Laporan sebelum ini menyebut, dua petisyen berkenaan mendakwa calon BN, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi membeli undi dan membelanjakan lebih daripada jumlah yang dibenarkan secara sah untuk berkempen.

Petisyen itu menyatakan bahawa Ahmad Zahid membelanjakan sehingga RM2 juta, sedangkan had perbelanjaan yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya ialah RM200,000 bagi kerusi Parlimen .

Petisyen tersebut disertakan dengan gambar-gambar dalam blog Ahmad Zahid, yang digambarkan beliau mengedarkan bantuan dalam kawasan Parlimennya sebagai bukti.

Sementara itu, Mahkamah Persekutuan juga mengarahkan Mahkamah Tinggi untuk mendengar petisyen pilihan raya Lubok Merbau. Kerusi ini dimenangi oleh BN Siti Salamah Mat Jusak, dengan kelebihan hanya 53 undi berbanding undi yang diperolehu cakib PAS Mohd Zainuddin Mohd Yusof.

Mahkamah Persekutuan juga menolak rayuan oleh BN bagi kerusi Lembah Pantai dan Batu yang dipegang oleh PKR iaitu Nurul Izzah Anwar dan Tian Chua. 
,

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena