Saturday 26 November 2016

[Video LAMUNAN TERHENTI Aris Ariwatan] 'Budaya SAMSENG' di M'sia seolah-olah dilindungi..."Sepatutnya kerajaan membela nasib rakyat bukan menambahkan lagi beban rakyat!"

Ahad, 27 November 2016

Betul sangat statement ni..Sepatutnya kerajaan membela nasib rakyat bukan menambahkan lagi beban dengan pelbagai kenaikan cukai barangan sehingga rakyat yang menanggung segala tempias & kesan akibat dari pentadbiran menteri & kerajaan yang sewajarnya tidak layak untuk m'tadbir negara pada masa kini...

Beza pemimpin dunia yang lainn dgn pemimpin dlm Malaysia ni...


Budaya samseng seolah-olah dilindungi, kata Mohamad Sabu

Budaya samseng yang melampau sejak kebelakangan ini seolah-olah dilindungi oleh pemerintah, kata Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Mohamad Sabu.
"Satu kejadian lagi Zunar diserang oleh pemuda Umno, seorang pun tidak ditangkap sebaliknya Zunar ditangkap polis. Ini satu trend baru yang kita lihat berlaku dan kita yakin ia akan lebih hebat menjelang pilihan raya," katanya sewaktu berucap di majlis Makan Malam Angkatan Wanita Amanah Negara (Awan) di perkarangan Wisma Amanah Negara, malam tadi.
Kartunis politik Zulkiflee Anwar Ulhaque atau Zunar ditangkap selepas mengadakan pameran kartun di bangunan Komtar, Pulau Pinang yang didakwa menghina Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
Kelmarin pameran Zunar diganggu oleh sekumpulan 30 anggota Umno yang diketuai Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Rafizal Abdul Rahim.
Mereka menendang dan merosakkan dua karya kartunis itu.
Rafizal memberi amaran anggota-anggota Pemuda Umno akan menggunakan kekerasan pada Zunar sekiranya beliau meneruskan pameran itu yang sepatutnya diadakan sehingga 2 Disember.
Menurut Mohamad, budaya samseng bukan sahaja berlaku di tempat awam namun menular hingga ke Parlimen.
Mengulas mengenai kejadian serangan ke atas ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad, Mohamad berkata ia sangat memalukan apabila bukan sahaja perang mulut berlaku namun kekerasan fizikal turut digunakan.
"Apabila Teresa Kok dipermain dalam parlimen kita lihat yang bangun mempertahan Teresa, Dr Hatta, Hanipa, Khalid Samad.
"Kemudian berlaku pertembungan dan diikuti dengan serangan yang dibuat ke atas khalid Samad.
"Banyak akhbar terutama akhbar bahasa Cina dan juga surat khabar yang lain meletakkan satu gambar menunjukkan betapa bukan lagi perang mulut tapi perang fizikal yang digunakan ke atas Khalid Samad dengan maki hamun amat memalukan.
"Undang-undang di tangan sendiri mula berlaku dan trend ini seolah-olah dilindungi oleh pemerintah," katanya.
Mohamad turut menegaskan, Amanah yang bersifat inklusif dan Rahmatan Lil Alamin akan terus membela orang yang teraniaya tanpa mengira kaum dan agama.
"Isu perkauman akan dimainkan terus dan kita akan melawan isu perkauaman ini dan apa yang berlaku dalam parlimen seorang Cina, DAP, Kristian dia dihina oleh orang Melayu dan sikap ahli parlimen kita membela wanita yang dihina itu.
"Kita membela orang yang teraniaya dan tertindas tidak kira apa latar belakang kaum dan agama mereka. Inilah satu sifat inklusif Amanah dan kalau bangsa kita melakukan rasuah dan sebagainya kita daripada Amanah akan tentang habis-habisan walaupun dia dari bangsa kita," katanya.
Minggu lalu, Ahli Parlimen Pasir Salak Datuk Tajuddin Abdul Rahman yang juga Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani di Dewan Rakyat membuat kenyataan seksis terhadap Teresa dan ditentang oleh Khalid.
Berikutan itu berlaku perang mulut antara mereka yang membawa kepada serangan ke atas Khalid di perkarangan bangunan Parlimen.
Artis tanah air Aris Ariwatan yang turut hadir di majlis Awan bersalaman dengan Mohamad Sabu
Artis tanah air Aris Ariwatan yang turut hadir di majlis Awan bersalaman dengan Mohamad Sabu

1 comments:

Unknown said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 4 angka [1839] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI SUBALA JATI,,di no (((085-342-064-735)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 670 JUTA , wassalam.

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena