Monday 11 June 2018

[Video Pendapat warga Jepun tentang Tun Dr Mahathir "Mahar Japan"] DS Mukriz Cakap Jepun & Mukhriz pernah dapat RM350 di bank Jepun! Kes Adam Adli: UPSI batal gantung pengajian 5 tahun.

Selasa, 12 Jun 2018

DS Mukriz Cakap JepunMukhriz pernah dapat RM350  bank Jepun


Kes Adam Adli: UPSI batal gantung pengajian 5 tahun


Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) telah membatalkan penggantungan pengajian selama lima tahun terhadap aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim.
Ini selepas Mahkamah Rayuan membebaskannya daripada tuduhan menghasut berhubung ucapan yang dibuat Adam beberapa hari selepas BN menang pada pilihan raya umum ke-13 pada 2013.
UPSI, dalam surat kepada Adam Adli, berkata pihak universiti telah dimaklumkan Pejabat Peguam Negara bahawa mahkamah telah membersihkannya dari salah laku.
"Sehubungan itu, saudara dengan ini dilepaskan daripada pergantungan tersebut dan dibenarkan untuk menyambung pengajian di universiti ini mulai 10 September 2018," tulis surat itu.
Adam berkongsi surat itu pada hantaran Facebook berkata:
"Belum buat keputusan lagi. Doakan yang baik-baik."
Adam digantung pengajian di universiti pada 6 September 2013, berikutan pertuduhan hasutan di mahkamah itu.
Sebelum penggantungannya, Adam Adli memimpin bantahan pelajar mengenai pelbagai isu termasuk Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena