Saturday 25 April 2015

[Video] M'sia cukup kaya TETAPI hutang negara mencapai 700 billion ringgit...Never Surrender! Bantah cukai rakus, GST

Ahad, 26 April 2015Salah satu sbb Najib naik pesawat lebih besar LAGI MEWAH kerana 'FAKTOR KESELAMATAN'. Pesawat bersaiz besar WAJIBLAH seimbang dgn isi di dalamnya..
WOWW !!! Sibuk sangatkah Najib sehingga tak sempat nak tengok abes filem Hindustan..

MASIHKAH ANDA INGAT, bininya Rosmah juga pernah mengeluh beliau terlalu sibuk sehingga tiada masa untuk bermain badminton..

KENAPA TAK MENGELUH bila terlalu sibuk BERSHOPPING MEWAH KE LUAR NEGARA !!!


Otai ReformasiPerdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata cukai GST (Goods and Services Tax) tidak akan membebankan rakyat. Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan pula berkata, 500 barangan akan turun harga apabila GST dilaksanakan.

Namun sekarang, rakyat Malaysia sudah sedar bahawa semua itu tidak benar!‎

GST adalah sejenis cukai rakus, bersifat regresif yang membebankan rakyat. Golongan yang paling terbeban adalah rakyat berpendapatan rendah, pesara, warga emas, pelajar dan golongan pertengahan yang terhimpit dengan Barang Naik. 

Mengikut kajian, setiap keluarga dijangka terpaksa membayar paling kurang RM100 sebulan untuk cukai GST. Lapan puluh peratus keluarga di Malaysia berpendapatan kurang dari RM3,000, mereka inilah golongan yang paling teruk akan tertindas.

Benarlah seperti awalan hurufnya, GST membawa maksud, Golongan Susah Tertindas!

Kita bantah GST kerana, di dalam keadaan rakyat terhimpit dengan kenaikan harga barang, kerajaan pusat bermewah-mewahan gunakan duit rakyat membeli jet peribadi baru, salah urus tadbir ekonomi sehingga mengakibatkan hutang Negara mencapai 700 billion ringgit, ditambah dengan banyak skandal kewangan seperti 1MDB!

Malaysia cukup kaya, jika sumber negara diurus tadbir dengan betul dan amanah maka kerajaan tidak perlu laksanakan cukai GST yang jelas begitu membebankan rakyat.

Apa yang boleh kita lakukan? Jika kita terus berpeluk tubuh dan menyerah tanpa melakukan apa-apa, kita akan terus ditindas selama-lamanya. Golongan Susah Tertindas tanpa dibela. Kita lancarkan petisyen ini sebagai tanda permulaan membantah cukai rakus, GST. Tindakan susulan harus difikirkan bersama.

Never Surrender! Kita perjuangkan kebajikan diri kita di samping membela golongan susah. Tandatangan petisyen sekarang!

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena