Friday 26 January 2018

[Video Tun Dr Siti Hasmah Pula Kena Siasat Polis] Polis yang menyoal Siti Hasmah ‘tersipu malu’, kata peguam.

Sabtu, 27 Januari 2018

Siti Hasmah supports 'Wanita Bantah Politik Toksik'

Image result for Gambar siti hasmah di Purple walk

\Image result for Gambar siti hasmah di Purple walk

Image result for Gambar siti hasmah di Purple walk

Related image

Related image

Related image

Image result for Gambar siti hasmah di Purple walk

Related image

Related image

Image result for Gambar siti hasmah di Purple walk
Wanita berhimpun sebagai manifestasi menentang ketidakadilan terhadap wanita serta menolak politik toksik.

Polis yang menyoal Siti Hasmah ‘tersipu malu’, kata peguam

Polis yang menyoal Siti Hasmah ‘tersipu malu’, kata peguam
Dr Siti Hasmah Mohd Ali disoal pihak polis selama lebih kurang sejam di pejabat suaminya di Yayasan al-Bukhary, Kuala Lumpur berhubung ucapan beliau semasa 'Himpunan Ungu' pada September tahun lalu. – Gambar fail The Malaysian Insight, 26 Januari, 2018.

SANGAT jelas dua pegawai polis yang dihantar menyoal Dr Siti Hasmah Mohd Ali pada pagi tadi, berharap mereka berada di tempat lain, kata peguam yang hadir semasa sesi itu hari ini.
Peguam Haniff Khatri Abdulla menyifatkan kedua-dua pegawai polis dari Bukit Aman "tersipu-sipu" dan "malu-malu".
"Mereka juga memohon maaf. Mereka jelas kelihatan malu dan jelas tidak selesa kerana terpaksa mengambil kenyataan daripada negarawan seperti itu," kata Haniff kepada The Malaysian Insight.
Terdahulu hari ini, polis menyoal Siti Hasmah mengenai ucapan yang diberikannya pada "Himpunan Ungu", perhimpunan wanita menentang situasi politik di Malaysia masa kini.
Acara itu diadakan di Kuala Lumpur pada 10 September 2017. Ucapan beliau, yang disiarkan dalam talian, berlangsung selama 5 minit dan 40 saat. Lebih 1,000 orang menyertai perhimpunan itu.
Haniff memberitahu The Insight Malaysia, Siti Hasmah "tenang, terkawal dan memberi sepenuh perhatian" semasa sesi soal jawab.
"Beliau juga berjenaka ketika telefon bimbit pegawai polis dimatikan, dan nada deringnya adalah lagu Hindi. Beliau berkata, 'Kita boleh mendengar muzik semasa kita bercakap.'"
Dua pegawai itu menyoal beliau selama kira-kira satu jam. Siti Hasmah turut ditemani dua peguam dan seorang pembantu peribadi.
Haniff tidak mengulas mengenai soalan yang ditanya kepada Siti Hasmah tetapi memberitahu beliau menjawab 12 soalan. Selebihnya, Siti Hasmah memberitahu polis akan menjawabnya di mahkamah.
"Pegawai polis itu mungkin malu, tetapi mereka hanya menjalankan tugas. Tetapi secara peribadi, saya masih mendapati ia keterlaluan, pada usia 91 tahun, beliau (Siti Hasmah) terpaksa diseret melalui semua ini.
Ini adalah kali pertama dalam hidupnya Siti Hasmah disoal oleh pihak polis, kata peguamnya.
Siti Hasmah bakal mencecah usia 92 tahun pada 12 Julai dan akan meraikan ulang tahun perkahwinannya ke-62 dengan Dr Mahathir pada Ogos ini. – 26 Januari, 2018.
The Malaysian Insight.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena