Tuesday, 26 May 2015

Jual murah satu kesalahan di M'sia...'Kau dah gila ka'

Selasa, 26 Mei 2015

Negara dah semakin jahanam di bawah UMNO/BN..

Peniaga bumiputra berniaga kecil-kecilan dgn jualan murah (tanpa notis) pon dikompaun serta merta..

TETAPI SYARIKAT TELCO KAUT UNTUNG BERBILION2 RINGGIT KENAKAN #GSTdgn taktik menipu boleh pula diberi tempoh masa berbulan2 !!!

KERAjaan BN hanya berani bertindak pada peniaga2 'ikan bilis' BERBANDING SYARIKAT2 'ikan jerung'-TELCO KERAjaan penyangak buat2 bodoh aja..

Jual Murah Tanpa Notis, Peniaga Ini Didenda Oleh Hasan Malek -


Menteri kau dah gila. Memang gila. Gila bodoh bahlol.

Ini yang KPDNKK update. Konon2 dalam ahti merasakan. Mesti orang puji Hasan Malek. Yela. Dia siap turun melawat kawasan. Meninjau peniaga2. Lepas tue siap arah keluarkan kompaun lagi mendenda peniaga2 yang langgar kesalahan dengan serta merta. Hebat gila Hasan Malek kau neh. Power. Layak sangat dah mendapat pujian. 

Puji kepala hotak kau berjambul.

Baca ;Ayooo menteri.

Apa guna lue turun padang? Kalau akhirnya lue memperbodohkan diri lue sendiri?

Itu orang jual murah-murah. Kalau salah sebab takde notis lue kasi ajar la. 

Pakcik, makcik jual murah-murah dah bagus. Tapi jual murah-murah mesti mao ada notis. Takde notis salah tau. Nasib baik saya turun padang. Boleh la ajar pakcik makcik serba sedikit tentang undang2 perniagaan. Nah amek buku neh baca buat pengetahuan. Kat dalam tue ada semua undang2 berkaitan perniagaan. Kalau tak faham dan bahasa susah2 dalam tue boleh call no kita dan kita akan terang sampai makcik pakcik faham. Nah, hebat tak saya sebagai menteri yang flexible dengan keadaan?

Ops. Itu mimpi aje kot.

Hasan Malek kau neh bodoh. Gila. Ada ke kesalahan jual murah tanpa notis dia nak g kompaun laju2. Patutnya mengalakkan orang jual murah2. Bagi la support dengan nasihat dan bantu dorang betulkan kesalahan dah kau tue sendiri turun padang.

Ini dia p matikan semangat peniaga2 kecil dengan kompaun.

Kalau berani sangat p la kompaun JAKIM dan Secret Recipe tue. Tah apa agenda depa tah. 16 jam dan lebih telah berlalu. Sijil halal Secret Recipe dah ditarikbalik. Tapi haram sampai sekarang masuk paper ya. Kita mahu tahu. Khususnya orang Islam mahu tahu. Kenapa sijil halal Secret Recipe ditarikbalik dan apakah melibatkan keseluruhan rangkaiannya di Malaysia dan apa punca utama kepada penarikan tersebut. Ini baru la kerja kau untuk peduli bodoh. Yang g laju2 kompaun orang yang jual murah2 sebab takde notis buat apa. Berat sangat la kesalahan peniaga tue. Owhh terancamnya aku sebagai pengguna.

Ameno World

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena