Saturday, 23 May 2015

Senarai Kejayaan & Kegagalan Najib PM Keenam Umno...Anda mahu tambah?

Sabtu, 23 Mei 2015

Senarai Kejayaan Kegagalan Najib Razak Sebagai Perdana Menteri Malaysia Keenam! Respon Anda?

    { 102 comments}
Senarai Kejayaan Kegagalan Najib Razak Sebagai Perdana Menteri Malaysia Keenam! Respon Anda : Sekarang ini adalah waktu yang paling sukar buat Perdana menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak dan isteri Rosmah Mansor. Diharapkan “syurga” sepanjang
masa buat beliau ketika memerintah Malaysia tetapi ranjau sudah mula ditemuinya pada ketika ini.
Nah….hari ini, satu demi satu ahli lembaga pengarah bagi syarikat besar bernama Malaysia termasuklah Tun Dr Mahathir bersama-sama kalangan dan kumpulan yang tidak berpuas hati dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Razak sebagai CEO mereka sekarang ini, bangkit dan mahu Najib Razak letak jawatan. Apa pula respon anda?
Kegagalan Najib Razak

Senarai Kejayaan Najib Razak Sebagai Perdana Menteri?

 • Kenaikan harga rumah naik tanpa kawalan yang membela nasib rakyat Malaysia. Rumah mampu milik RM400,000 ke bawah sepertimana diumumkan oleh Najib Razak adalah kegagalan yang dilakukannya sehingga diambil kesempatan oleh kapitalis hartanah
 • Masih tidak kelihatan lagi keberanian Najib Razak untuk berhadapan dengan rakyat bagi menerangkan isu semasa yang berlegar di Malaysia. Debat bukan budaya kita hendaknya.
 • Kenaikan hutang kerajaan Malaysia meningkat berkali ganda
 • Kenaikan hutang isi rumah meningkat mendadak
 • Ciri ketegasan yang perlu ada pada seorang bergelar Perdana Menteri bagi sebuah negara yang berdaulat, tetapi tiada pada Najib Razak. Contohnya, Berita Semasa sehingga ke hari ini tertanya-tanya mengapa kita mahu mengadakan projek keretapi laju perlu mendapat persetujuan Perdana Menteri Singapura. Pelik? Mengapa tidak dibuat sahaja sehingga ke Nusajaya sahaja?
 • Skandal 1MDB bernilai RM42 bilion terus menajdi kebimbangan rakyat Malaysia, Tun Mahathir dan juga kalangan pelabur
 • Telah menggunapakai konsultan asing yang menelan kos lebih RM7 bilion
 • Melantik menteri yang dilihat tiada ciri kepimpinan dan dan kepintaran ketika mentadbir kementerian masing-maisng bagi menjaga kepentingan rakyat di bawah. Contohnya? Ahmad Maslan dan Hasan Malek.
 • Lebih suka menabur wang untuk menunjukkan kepada dunia yang rakyat Malaysia, orang kampung menyokong di kaca televisyen setiap kali menyampaikan ucaptama contohnya
 • Kita sudah cukup kakitangan kerajaan dan jabatan kerajaan untuk menguruskan negara, tetapi Najib Razak lebih suka menubuhkan lagi agensi lain untuk mengajikan kakitangan luar dengan gaji yang lebih tinggi
 • Ada lagi yang anda mahu tambah?
Walauabagaimanapun berdasarkan pemerhatian Berita Semasa, Najib Razak tetap ada melakukan beberapa perubahan dan impak kepada negara. Contohnya :

Senarai Kegagalan Najib Razak Sebagai Perdana Menteri?

 • Projek mengurangkan kesesakan lalu lintas yang berimpak besar seperti KVMRT (Klang Valley Mass Rapid Transit)
 • Penempatan setempat agensi-agensi yang yang seringkali rakyat Malaysia berurusan di bawah satu bumbung yang mana dipanggil UTC
 • Berbanding Perdana Menteri Malaysia sebelumnya, tidak dinafikan Najib Razak antara yang kerapkali memberikan tumpuan kepada pembangunan negeri Sabah dan Sarawak.
 • Najib Razak dilihat serius untuk meningkatkan potensi dalam industri ICT di Malaysia sekaligus mampu meningkatkan peratusan KDNK dari sektor perkhidmatan.
 • Pemerhatian anda pula?
Apa pula respon anda disebalik kejayaan dan kegagalan Najib Razak selama memerintah Malaysia selama lebih enam tahun? Anda mahu tambah senaraiannya?

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena