Sunday, 30 November 2014

Nasib Macai Melayu: Selepas 'Red Indian, Beruk, Bangsat, Goblok, Haramjadah' Kena Bangang Pulak...

Isnin, 1 Disember 2014
Gambar: Oi melayu UMNO ..ni mak sedara hampa cakap orang umno takda otak..

Kasi hentam sikit laa...
Oi melayu UMNO ..ni mak sedara hampa cakap orang umno takda otak..

Kasi hentam sikit laa...
Gambar: Macam-macam ada dalam UMNO ... macam BERUK pun ada?

Pemuda UMNO macam BERUK bloggers UMNO BANGANG... meLAYU UMNO bangga la tu?
Macam-macam ada dalam UMNO ... macam BERUK pun ada?

Pemuda UMNO macam BERUK bloggers UMNO BANGANG... meLAYU UMNO bangga la tu?

Selepas 'Red Indian,Bangsat, Haramjadah' Kena Bangang Pulak

Kesian...

Apa lagi perkataan kesat dari mulot PM 47% selepas haramjadah ...

Bloggers upahan Umngok atawa blogger umngok kena tibai lagi..

Najib tibai kata Bangang pulak tu....

Ambik kau...mengampu pon kena tibai jugak...

Kot kot ler nkorang pon 2x5 jer dengan pemimpin nkorang...hahaha

Elok ler pakat pakat kalih sokong PR pulak biar Najib BN betol betol tersungkor...

Serangan Najib terhadap blogger lemahkan jentera siber Umno, kata wartawan veteran 

Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak mengakui secara terbuka partinya mengupah bloggers.

Pengakuan Datuk Seri Najib Razak blogger pro Umno didanai akan melemahkan jentera atas talian parti itu, kata wartawan veteran Datuk A Kadir Jasin.

Bekas ketua pengarang kumpulan New Straits Times Press (NSTP) itu berkata, pertama kali seorang pemimpin Umno mengakui secara terbuka mereka mengupah bloggers untuk menulis bagi pihak mereka.

“Pendedahan dan herdikan Najib itu akan melemahkan lagi perang saraf Umno di alam siber.

"Tanpa pendedahan dan kecaman itu pun keberkesanan blogger Umno sudah dipersoalkan,” kata Kadir menerusi kiriman terbaru di blognya kadirjasin.blogspot.com hari ini.

Semalam, Najib menyelar sikap blogger pro Umno yang menyerang kembali pemimpin parti Melayu itu dan kononnya bersifat “friendly fire”.

Katanya, blogger pro Umno perlu melakukan tindakan sebaliknya dengan menyerang pemimpin pembangkang kerana mereka perlu tahu pihak mana yang membiayai mereka.

“Saya setuju kata Datuk Zahid yang kata bloggers kita ni kadang-kadang tembak kita. Dalam istilah perang, friendly fire. Friendly fire is not friendly," kata Najib merujuk kepada naib presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

“Bloggers kita ni cari makan dengan siapa? Pergilah tembak pembangkang. Itu cara kita nak menang dalam peperangan. Jangan perang sesama sendiri. Tak masuk akal. Bangang,” katanya semasa menggulung ucapan di Perhimpunan Agung Umno 2014 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Kadir berkata ungkapan bangang yang digunakan Najib kepada blogger Umno semalam adalah keterlaluan, kesat, kasar serta tidak membayangkan hemah dan ketokohan seorang pemimpin.

“Pusat Rujukan Bahasa Melayu DBP mentakrifkan bangang sebagai bodoh, dungu, tongong dan bahlul. Teruk sungguh.

“Kesian juga saya kalau selepas ini ada blogger Umno yang tertiarap periuk nasinya akibat herdikan Najib itu,” katanya menerusi kiriman yang bertajuk “Mohd Najib kecam blogger upahan Umno”.

Menurut Kadir, sebelum Najib, sudah ada beberapa pemimpin Umno yang menggelar blogger dengan gelaran yang buruk.

"(Tan Sri) Zainudin Maidin (kini seorang blogger) ketika menjadi menteri penerangan melabelkan blogger 'goblok'.

"Khairy Jamaluddin menanggil mereka 'beruk' dan (Datuk Seri) Shaziman Abu Mansor, waktu menjadi timbalan menteri tenaga, komunikasi dan air, menyifatkan sesetengah blogger dan pengulas blog sebagai penembak curi," katanya.
sumber...TMI

Dicatat oleh 

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena