Tuesday 26 March 2013

Najib bersetuju calon MCA Di Bandar Tun Razak, Koordinator Flip-Flop Umno Nak Letak Jawatan?

Rabu, 27 Mac 2013
PECAH BERITA! Koordinator Umno Bandar Tun Razak Nak Letak Jawatan?

Pemimpin Flip-Flop Umno!

Flip

Flop

Flip
Barangkali inilah yang dikatakan, masuk tak dipelawa, pergi pun tak ada jasa!

Nampaknya Umno Bandar Tun Razak terus dirunding malang apabila seorang lagi pemimpin kanan bahagian itu berhasrat untuk meletak jawatan dalam semua peringkat termasuk di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Zaharin Mohd Yasin yang merupakan veteran Umno bahagian membuat keputusan melalui satu kiriman di akaun Facebook miliknya yang dihantar semalam.

Jelas Zaharin:
Kepada rakan fb saya, Sukalah saya maklumkan bahawa fb saya akan tidak di aktifkan lagi. Kemungkinan saya juga akan berhenti menjadi Setiausaha Korditor Barisan Nasional satelah saya buat keputusan muktamad. 

Tidak ada faedah kerja saya siang malam untuk kemenangan Barisan Nasional yg hanya mendapat sokongan dari ahli parti di Bandar Tun Razak, yg banyak berikan sokongan kepada saya tetapi tidak pucuk pimpinan parti peringkat Bdn Perhubongan dan Ibu Pejabat. 

Saya hanya mahu menjadi pengundi sahaja.terima kasih semua

Jelas dengan kenyataan Zaharin di atas dapat menggambarkan betapa kecewanya dengan tindakan Barisan Nasional (BN) Wilayah Persekutuan yang seakan tidak menghargai jasa dan sumbangannya sejak menyertai rejim itu pada 1972.

Setiausaha Koordinator BN Bandar Tun Razak ini juga kesal dengan pimpinan Umno yang diketuai menteri wilayah persekutuan dan dan kesejahteraan bandar, Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin kerana tidak menyokong parlimen tersebut memastikan kemenangan BN dalam pilihanraya umum kali ini.

Dipercayai antara sebab utama mengapa Zahain bertindak sedemikian adalah kerana perdana menteri sendiri.

Najib Altantuya bersetuju calon MCA diletakkan sekali lagi menentang ahli parlimen yang juga Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim.

Malah, Umno bahagian dikatakan memboikot pelancaran jentera MCA di sebuah sekolah di Bandar Tasik Selatan semalam kerana tiada wakil yang hadir dalam majlis itu.
Sambil memberitahu juga akaun Facebook miliknya juga akan dipadamkan, Zaharin juga turut memanjangkan perkara tersebut kepada Setiausaha Agung Umno, Adnan Mansor dan Setiausaha Kerja Umno, Ab Rauf Yusoh. 
Beberapa posting semalam dan kelmarain juga menunjukkan bahawa Umno bahagian tidak dapat menerima keputusan Najib Altantuya yang kekal meletakkan Tan Chai Ho yang tewas dengan majoriti 2,215 undi kepada Khalid disenaraikan semula. 
Tahniah lah kalau sudah membulat tekad meninggalkan Umno dan BN tetapi jangan lupa jika Zaharin yang sememangnya berdendam dengan Anwar kerana memecatnya dari Umno pada 1996, ia tidak memberikan apa-apa keuntungan kepada Pakatan Rakyat malah tindakannya itu hanya akan ditertawakan kerana bersifat flip-flop. 
P/s - Perhatian buat Pakatan Rakyat Bdr Tun Razak: Seorang ketua cawangan Umno Kg Malaysia Raya, Zainuddin Amran sedang merekrut beberapa orang ahli Umno cuba menyusup masuk untuk menjadi ejen KEADILAN bagi mendapat maklumat strategi Pakatan Rakyat di parlimen itu. 
Umno akan cuba memberikan tentangan walaupun MCA yang bertanding sekali lagi yang mengecewakan mereka. 
KEADILAN dan Pakatan Rakyat harus berhati-hati dengan pengkhianat ini kerana musuh akan melakukan apa sahaja hatta mengedar video seks palsu pemimpin Pakatan Rakyat untuk mendapat undi. 
Bagaimanapun dalam posting terbaru beberapa jam lalu, nampaknya Zaharin terus menghentam Pakatan Rakyat dan tiada tanda-tanda akan berhenti setakat ini. 
Satu lagi Janji Dicapati? 
Jalan Pulang
Dicatat oleh atsixty di 10:00 AM 
Sumpahan 'Sang Kelembai'
Penulis seboleh-bolehnya tidak mahu menggunakan blog CTS untuk menghentam rakan-rakan Bloggers. Namun apabila telunjuk mencucuk mata dan kelakuan melampaui batas dan adab keMelayuan, mahu tidak mahu, Penulis terpaksa menegur dan mengkritik waima rakan-rakan sendiri.

Blogger dan pemimpin UMNO yang penulis maksudkan adalah Zaharin Mohd Yasin atau lebih dikenali sebagai Sang Kelembai. Beliau merupakan Setiausaha Bahagian, Bandar Tun Razak dan juga merupakan Setiausaha Barisan Nasional bagi bahagian yang sama.

Bagi generasi baru yang kurang mengenali beliau, Zaharin Mohd Yasin atau Sang Kelembai adalah antara blogger terkenal yang terlibat dalam "gerakan" maya untuk menjatuhkan Perdana Menteri pada masa itu, Tun Abdullah Ahmad Badawi atau Pak Lah. Sang Kelembai di dalam penulisan di blognya menghentam hebat kepimpinan Pak Lah. Malah beliau antara blogger pertama yang menggelarkan kepimpinan Pak Lah sebagai "Kerajaan Tiga Beranak". Zaharin juga merupakan ahli blogger UMNO yang pertama dipecat keanggotaannya dari parti.

Namun beza Zaharin dengan kami semua, blogger-blogger yang lain adalah bilamana beliau dikecam hebat oleh rakan dan lawan apabila beliau telah menunjukkan sikap "berlembut" dengan kepimpinan Pak Lah, berbeza dari apa yang ditulis di dalam blognya, sehingga beliau sanggup mencium tangan pemimpin yang dikecamnya. Ramai yang membuat persepsi sendiri mengenai perkara ini termasuk juga penulis, namun persepsi tinggal persepsi. Tiada bukti dapat kami kemukakan.

Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2011/09/zaharin-mohd-yasin-aka-sang-kelembai.html#bdTUcYP2IVM64Pu7.99

Hari ini, setelah beberapa lama kembali ke dalam UMNO, Zaharin telah membuat perangai lamanya kembali. Kini, beliau kembali mendendami pemimpin UMNO nombor dua, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin. Beberapa "posting" di dalam ruangan sosial Facebook nya terang-terang menyerang peribadi dan kepimpinan Tan Sri Muhyiddin sebagai Timbalan Perdana Menteri. Beliau juga berkali-kali telah mencuba melaga-lagakan di antara Datuk Seri Najib dan Timbalannya itu.

Penulis tidak pasti apakah sebab utama yang menyebabkan Zaharin berpatah arang berkerat rotan dengan Tan Sri Muhyiddin sehinggakan beliau sanggup mengelarkan dengan perbagai gelaran seperti "penyamun besar" dan "anak paria". Penulis tidak dapat menerima penghinaan yang begitu hebat terutama dari Zaharin, seorang ahli UMNO dan pemimpin bahagian. Penulis tidak pasti di manakah ketidakpuasan hati beliau bermula. Namun Penulis mengagak ketidakpuasan hati beliau bermula apabila beliau tidak lagi disambung jawatannya sebagai Setiausaha Bahagian Bandar Tun Razak. Hari ini merupakan hari terakhir beliau memegang jawatan tersebut.

Sebagai seorang ahli UMNO dan pemimpin bahagian, Zaharin mempunyai saluran yang cukup untuk menyalurkan ketidakpuasan hatinya melalui saluran parti. Kenapa beliau tidak melakukan sedemikian?  Sebaliknya, beliau menggunakan medium sosial awam untuk menghentam malah menghina kepimpinan UMNO, terutama Timbalan Presiden sendiri. Tindakan Zaharin mungkin ada motif "memeras ugut" kepimpinan parti seperti mana beliau lakukan ke atas Pak Lah. Mungkin, saya tekankan mungkin dengan kaedah peras ugut ini, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan terpengaruh seperti Pak Lah dan akan kembali mengutip Zaharin.

Jangan ada yang terkejut, suatu hari nanti kita akan lihat Zaharin akan mencium tangan Tan Sri Muhyiddin pula. Sejarah selalunya akan berulang. Apapun, buat sementara ini, saya mencadangkan agar tindakan disiplin yang keras dikenakan ke atas Zaharin Mohd Yassin ke atas tindakan yang beliau lakukan terhadap kepimpinan parti. Perlu ditekankan, UMNO tidak memerlukan seorang pemeras ugut, orang yang 'hadap'kan jawatan, seorang penjilat ludah sendiri dan pengampu di dalam parti. Di bawah saya lampirkan "posting-posting" keterlaluan beliau yang saya maksudkan:

Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2011/09/zaharin-mohd-yasin-aka-sang-kelembai.html#7co7tCjY1c3VVvQS.99
N23 DUN MANJOI

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena