Saturday 23 November 2013

AMMAR tidak kecundang! Perjuangan yang tertangguh...

Ahad 24 November 2013


Ammar - pejuang Islam Malaysia popular di Turki dengan gelaran 'syahid yang tertangguh'

Published on Nov 17, 2013
Video ini telah ditayangkan dalam program "APABILA AMMAR BERTEMU BIDADARINYA : PERKONGSIAN & HARAPAN" pada 17 November 2013 di Masjid Asy-Syakirin KLCC.

Video ini disediakan untuk memaparkan perjalanan hidup Sehidimiz Ahmad Ammar yang telah pergi bertemu Rabbul Jalal pada 2 November 2013 akibat daripada kemalangan di Istanbul, Turki.

Sehidimiz Ahmad Ammar merupakan ahli dan koresponden rasmi GPTD Turki dan kini telah disemadikan di kawasan perkuburan berhampiran Abu Ayub Al-Ansari.

Sila hubungi GPTD jika ada sebarang pertanyaan menerusi emel gptdhq@gmail.com atau talian 0176665958 (talian beroperasi dari Isnin hingga Jumaat jam 9 pagi - 6 ptg).

http://gptd.blogspot.com
#letsfollowammar

*Penghargaan kepada Hayrat Vakfi, keluarga dan sahabat-sahabat Ammar untuk video dan gambar-gambar yang telah digunakan dalam penghasilan video ini.

Muzik latar (ney):
1. Kervan
2. Uyan

***
Click here for English version http://www.youtube.com/watch?v=e8-4vV...

Maqam Abu Ayub al Ansari, Turki
Sumber: www.thetrueknowledge.org

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena