Sunday 16 September 2018

[Video Pembangkang MEMBAWANG PH pun membawang juga, apa yg terjadi Umno terus TERSUNGKOQ jua] Bekas KM Melaka sertai BERSATU, jadi ahli seumur hidup.

Ahad, 16 September 2018

Bekas KM Melaka sertai BERSATU, jadi ahli seumur hidup

Bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Adib Mohamad Adam menyerahkan borang keahlian untuk menjadi ahli seumur hidup Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) malam tadi.
Adib, yang berkhidmat sebagai ketua menteri kelima dari tahun 1978 hingga 1982 menyerahkan borang keahlian dalam sebuah majlis di Sungai Rambai.
Beliau menyerahkan borang penyertaan kepada anggota majlis tertinggi BERSATU Abu Bakar Yahya, yang juga setiausaha politik Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
Majlis penyerahan itu disaksikan oleh Ketua Srikandi BERSATU Melaka Azalina Abdul Rahman.
Azalina dipetik oleh Sinar Harian sebagai berkata, Adib tidak berniat untuk kembali dalam politik tetapi hanya menyertai BERSATU sebagai tanda sokongan kepada Mahathir.
"Seperti yang ramai sedia maklum, Jasin terdapat ramai orang lama dalam politik Umno, justeru, niatnya adalah untuk memberi kesedaran dan mengajak mereka supaya menyertai Bersatu sekaligus untuk memperkukuhkan Bersatu Bahagian Jasin," katanya.
Mohd Adib pernah memegang jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka kelima dari 11 Julai 1978 hingga 26 April 1982 sebelum digantikan dengan Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik.
Beliau juga pernah menjawat jawatan Menteri Penerangan dan Menteri Pembangunan Luar Bandar, Koperasi dan Usahawan.
Azalina berkata pada majlis malam tadi, beliau turut menyerahkan sebanyak 580 borang keahlian BERSATU bagi bahagian Jasin.
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena