Thursday, 13 September 2018

[Video Shafee Mengaku Tidak Bersalah] '3 ekor kucing buat report polis!' Siapa Kasim Selamat? Lawyer? Majistret? “Apa? Pengubah wang haram?” Polis kenal pasti lokasi sebenar Jho Low.

Jumaat, 14 September 2018

Image may contain: one or more people

Image may contain: one or more people

3 ekor kucing buat repot polis kerana kawan mereka dibunuh 2 lelaki durjana di dalam 'washing machine'... 

Siapa Shafie? Lawyer? Majistret?”
”Pengubah wang haram" jawab Sabariah.
“Apa? Pengubah wang haram?”

Polis kenal pasti lokasi sebenar Jho Low

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan telah mengesan lokasi sebenar ahli perniagaan kontroversi dan dikehendaki pihak berkuasa, Low Taek Jho atau Jho Low.
Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Noor Rashid Ibrahim berkata bagaimanapun lokasi Jho Low tidak akan didedahkan kepada umum.
“Saya tidak akan dedahkannya (lokasi Jho Low) kerana ia masih dalam siasatan kami lagi.
“Tindakan itu diambil bagi melancarkan proses siasatan dan tidak mahu siasatan yang dijalankan terganggu,” katanya dalam sidang akhbar perkembangan siasatan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di Bukit Aman semalam.
Noor Rashid berkata polis perlu berbincang dengan pihak berkuasa negara terbabit kerana ia membabitkan kedaulatan undang-undang negara itu.
Pada 11 Julai lepas, PDRM mengesahkan Jho Low dipercayai telah meninggalkan Macau tanpa diketahui lokasi terbarunya dan perkara itu telah dimaklumkan melalui emel yang diterima daripada pihak berkuasa Macau.
Emel itu memaklumkan bahawa Jho Low telah meninggalkan Macau dan pergi ke destinasi yang tidak disebutkan.
Sebelum itu, pada 5 Julai, Jho Low disahkan sudah melarikan diri ke Macau.
Terdahulu, Ketua Pengarah Imigresen Datuk Seri Mustafar Ali berkata Jho Low dipercayai menggunakan pasport negara lain pada masa ini selepas Jabatan Imigresen Malaysia membatalkan pasportnya pada 15 Jun lepas.
- Bernama
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena