Monday 31 December 2018

[Video Biar Dr M pimpin 1 penggal untuk Anwar terus legasi lebih baik] Timbalan menteri saman Azwanddin Presiden Jaringan Melayu Malaysia RM20 juta.

Isnin, 31 Disember 2018
Image result for Foto Azwanddin jatuh tersungkur
Azwanddin tersungkur...
Image result for Foto Azwanddin jatuh tersungkur
POLIS Klang Selatan menafikan dakwaan bahawa anggotanya bertindak kasar terhadap Pengerusi Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Datuk Azwanddin Hamzah Ariffin ...

Timbalan menteri saman Azwanddin RM20 juta

Timbalan Menteri Pertahanan Liew Chin Tong menyaman aktivis antikerajaan Azwanddin Hamzah kerana menuduhnya memakai pakaian seragam komunis di hadapan tentera Melayu.
Pengerusi Biro Undang-undang Dap Ramkarpal Singh berkata saman itu difailkan oleh tetuan Messrs Karpal Singh & Co pada 27 Disember lalu di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
“Dalam saman ini, Liew menuntut daripada Azwanddin, antara lain, ganti rugi am, ganti rugi teladan berjumlah RM20 juta serta perintah injunksi yang menyekat Azwanddin menyiarkan semula artikel sama pada masa depan,” kata Ramkarpal.
Liew merujuk kepada tulisan Azwanddin di Facebook pada 20 Ooktober lalu serta tulisan di laman web Jaringan Melayu Malaysia (JMM) pada 19 November bertajuk “Kementerian Pertahanan kini berada dalam tekanan dan ancaman”.
Azwanddin ialah presiden JMM.
Pengurusan kes ditetapkan pada 29 Januari tahun depan.
Azwanddin pada 14 November lalu enggan memohon maaf walaupun dituntut atas alasan “tidak akan tunduk terhadap ugutan khususnya daripada pemimpin DAP.”
Liew menjelaskan beliau sebenarnya baju korporat jaket safari yang disediakan Kementerian Pertahanan.
mk.

1 comments:

Lone ranger pomen said...

Kuasa tuhan, dgn Pasu bunga je Dia bleh buat org tersungkur,

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena