Thursday 27 December 2018

[Video Akulah Ketua JEBON] Kalau nak BUBARKAN UMNO, buatlah sekarang! Orang ramai puas hati dengan PM.

Khamis, 27 Disember 2018
Foto Mohd Mat.
Otai BERSIH/Mohd Mat

KALAU NAK BATALKAN UMNO ATAU BUBAR UMNO, BUATLAH SEKARANG...

UMNO sudah patut dibubar atau dibatalkan sebaik sahaja PRU14 selesai.

Malangnya entah APA yang menghantui dan mempengaruhi hingga umno dilanjutkan dan kini semuanya terlewat, mustahil dan tidak mungkin tidak logik lagi dibubar dibatalkan.

UMNO sudah kembali dilandasan yang betul dan sedikit lagi pembaikan seperti menjauhi najib dan zahid, akan menjadi cukup relevan dalam politik Malaysia.

UMNO tidak perlu bergabung dengan PAS apalagi BERSATU, CUKUPLAH usahasama Dan SALING menyokong sesama sendiri untuk kepentingan Melayu Islam.

Orang Melayu perlu menyokong semula umno, Tun dan Anwar perlu kembali semula dan mengetuai umno.

Cara inilah SaHAja Melayu akan dipandang tinggi, dipandang kerana proses pembersihan dan kebangkitan. TUN WAJAR lagi sekali membina semula APA yang diruntuhkannya/menewaskan umno.

APA guna berparti kalau BANGSA berpecah.

# Sudah tentu bicara InI ditujukan pada pemimpin, komen macai mantan dedak hanya seperti anjing menyalak bukit, Tak boleh pakai.
Posted by 

Orang ramai puas hati dengan PM - Tinjauan UIAM

Orang ramai kekal berpuas hati dengan prestasi Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, menurut tinjauan yang dibuat Universiti Islam Antarabangsa (UIA).
Dapatan penyelidikan UIA ini berbeza dengan dakwaan Naib Presiden PKR Rafizi Ramli sebelum ini bahawa tahap kepuasan hati orang ramai terhadap perdana menteri telah menjunam jatuh.
Tinjauan itu merumuskan tidak ada perubahan ketara dalam tahap kepuasan orang ramai terhadap Dr Mahathir sebagai pemimpin politik dan sokongan kepada Pakatan Harapan (PH) sebagai parti yang memerintah sejak Ogos lepas, lapor Bernama hari ini.
Dr Mahathir masih mendapat sokongan daripada sebilangan besar rakyat tanpa mengira kaum, pendapatan, pendidikan dan jantina, dengan 62 peratus daripada responden menyatakan kepuasan mereka kepada beliau pada Ogos dan Disember.
Tinjauan ini merupakan kesinambungan daripada tinjauan pertama yang dijalankan pada Ogos 2018 mengenai isu-isu semasa nasional.
Ramalan Rafizi mengenai PAS 
Pada 19 Disember, Rafizi memetik hasil tinjauan Invoke, sebuah NGO yang diasaskannya mendakwa tahap kepuasah hati orang terhadap Mahathir merosot daripada 72 peratus pada Jun lalu kepada 53 peratus bulan ini.
Mahathir menolak dakwaan Rafizi dengan membangkitkan ramalan Rafizi mengenai keputusan PRU14. Bekas MP Pandan itu berkata PAS tidak akan menang satu kerusi pun dalam pilihan raya umum itu.
Pada 9 Mei lalu, PAS menang 18 kerusi parlimen, 90 kerusi DUN dan menawan dua negeri.
Tinjauan terbaru UIA ini juga mendapati tahap kepuasan terhadap pemimpin lain iaitu Timbalan Perdana Menteri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Presiden PAS Abdul Hadi Awang dan bekas Perdana Menteri Najib Razak meningkat atau turun sebanyak satu peratus atau kekal pada tahap sama seperti pada Ogos 2018.
Bagaimanapun, hanya Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng yang juga Menteri Kewangan mencatatkan peningkatan tahap kepuasan orang ramai daripada 36 peratus kepada 45 peratus dalam tempoh yang sama.
Apabila responden ditanya parti mana yang akan mereka undi jika pilihan raya diadakan hari ini, 55 peratus memilih Pakatan Harapan (termasuk Warisan), Barisan Nasional (24 peratus) dan PAS (16 peratus).
Dalam tinjauan awal pada Ogos, 56 peratus menyatakan bahawa mereka lebih suka memilih untuk mengundi PH, berbanding BN (24 peratus) dan PAS (14 peratus).
Seperti tinjauan terdahulu, sokongan paling tinggi untuk PH ialah daripada masyarakat Cina (73%) diikuti kaum India (56%). Sebanyak 42 peratus masyarakat Melayu dan Bumiputera memilih PH, peratusan yang sama seperti pada Ogos.
Tinjauan pada Disember melibatkan 1469 responden manakala tinjauan pada Ogos melibatkan 1,500 responden.
mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena