Monday 31 December 2018

[Video Tun M: Ahli-Ahli UMNO Pergi Musnah Lah!] Hentikan amalan kerajaan lama, DAPSY bidas Naib Presiden PPBM.

Isnin, 31 Disember 2018
Image may contain: 2 people, text

Hentikan amalan kerajaan lama, DAPSY bidas Naib Presiden PPBM

Pakatan Harapan perlu menghapuskan semua bentuk politik naungan yang pernah diamalkan kerajaan terdahulu, tegas Ketua Sosialis Muda DAP (DAPSY) Howard Lee.
Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Naib Presiden Bersatu Ab Rashid Ab Rahman bahawa parti tersebut perlu menggunakan sumber kerajaan untuk mempertahankan kuasa
Beliau juga dilaporkan berkata Bersatu perlu mengekalkan kuasa “dengan apa cara sekalipun”.
“Ia bukanlah jenis kemenangan yang diperjuangkan PH, dan pastinya bukan cara kita untuk masa akan datang.
“Kita perlu banteras semua bentuk politik naungan, dan mereka dalam Pakatan Harapan (PH) yang menunjukkan tanda-tanda melakukannya.
“Ini kita mesti lakukan, dengan apa cara sekalipun,” katanya dalam kenyataan.
Howard yang juga Adun Pasir Pinji dalam pada itu turun menyatakan sokongan terhadap Pemuda Bersatu yang membantah kenyataan Ab Rashid.
“Kami pasti pandangan Rashid tidak mewakili Bersatu. Kami juga menyokong penuh Pemuda Bersatu yang jelas menolak kenyataannya,” katanya lagi
Pengarah Strategi Bersatu Rais Hussin turut membantah kenyataan Rashid sambil menegaskan ia bukan bukan pendirian parti itu.
“Itu bukan pendirian Bersatu sama sekali. Bersatu menjaga integriti dan ini amat penting dan dekat dengan kita.
“Kami tidak mahu ulang apa yang berlaku ketika era (pentadbiran) parti lain. Maka apa yang dikatakannya adalah pandangan peribadi, tidak pernah dibincang dalam mesyuarat majlis pimpinan tertinggi dan tidak disokong sesiapa,” katanya seperti dilapor media. – Roketkini.com

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena