Tuesday 25 December 2018

[Video Azwanddin gelar menteri perpaduan 'PARIAH Moorthy'] Amik kau Geras! Rasis & Provokasi Azwanddin juga mengugut menyerang Balai Polis Klang!

Selasa, 25 Disember 2018

Penganjur himpunan kecam ucapan Azwanddin

Presiden Gerakan Rakyat Malaysia (Geras) Abu Bakar Mohamed mengecam Presiden Jaringan Melayu Malaysia Azwanddin Hamzah yang membuat ucapan provokasi pada himpunan di Klang hari ini.
Azwanddin, yang dijemput berucap di pentas, menggunakan istilah "pariah" merujuk kepada menteri perpaduan P Waythamoorthy. Istilah berkenaan dianggap menghina kaum India.
Selain itu, Azwanddin juga mengugut menyerang Balai Polis Klang sekiranya pihak berkuasa tidak menangkap pihak yang menjadi "penyebab" kepada rusuhan di Kuil Seafield Sri Maha Mariamman, Subang Jaya 25 dan 26 Nov lalu.
Diminta mengulas perkara itu, Abu Bakar berkata, beliau tidak bersetuju dengan ucapan Azwanddin.
"Mengenai ucapan tadi, saya pun tak setuju. Kita pun dah bagitahu kepada dia bahawa kita tak setuju pada perkara yang mendatangkan provokasi kepada mana-mana bangsa, agama dan juga organisasi.
mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena