Saturday, 1 September 2018

[Video Hishamuddin Rais PRK Balakong-REFORMASI bukan bermula bila Tun M buang Anwar] Pilih Sulaiman, Gopal Sri Ram bukti Peguam Negara serius kendalikan pendakwaan.

Ahad, 2 September 2018

No automatic alt text available.

Pilih Sulaiman, Gopal Sri Ram bukti Peguam Negara serius kendalikan pendakwaan

Tindakan Peguam Negara menyerahkan kepada dua peguam ternama, Haji Sulaiman Abdullah dan Gopal Sri Ram untuk mengetuai pendakwaan kes ke atas bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan 1MDB dipercayai menggembirakan banyak pihak.
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang), Mohamed Hanipa Maidin berkata, beliau percaya banyak pihak yang berasa gembira dengan berita berkenaan.
Kata Hanipa, beliau mempunyai pengalaman beberapa kali mengendalikan kes di mahkamah bersama Haji Sulaiman, antaranya kes “rampasan kuasa” di Perak semasa Datuk Seri Nizar Jamaluddin menjadi Menteri Besar.

Menurutnya, Haji Sulaiman adalah seorang peguam terbaik di negara ini dan pandangan beliau sangat tajam.
Katanya lagi, beliau juga pernah “berada” di hadapan Gopal Sri Ram sama ada di Mahkamah Rayuan atau Mahkamah Persekutuan.
“Tidak syak lagi, beliau juga adalah dari kalangan mereka yang mempunyai minda undang-undang terbaik di negara ini.
“Dengan dua peguam yang cemerlang ini menjadi pendakwa, tidak syak Peguam Negara amat serius dalam pendakwaan ini,” kata Ahli Parlimen Sepang itu melalui akaun Facebooknya.
MD.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena