Wednesday 19 November 2014

Bantuan 1M'sia yang di rahsiakan...UMT, UniSZA Isytihar Cuti Bencana Akibat Banjir

Khamis, 20 November 2014
Photo: Bantuan 1 Malaysia Yang Di Rahsiakan 

Mesti macai Pakatan Rakyat meroyan tengok kapal selam mini ni. Rakyat dan PR dok pertikai mana pergi sumbangan kewangan berjumlah ratusan juta ringgit dari Arab Saudi dan lain-lain negara. Inilah hasilnya. Kelengkapan tercanggih untuk rakyat di sediakan hasil dari sumbangan tersebut. Lain kali siasat dulu sebelum meroyan. 

-Hanya Umno Yang Boleh Membahagiakan Rakyat, Tanpa Umno Rakyat Mampos -

#MalaysiaApaPunBoleh

- Tote Umno -
Bantuan 1 Malaysia Yang Di Rahsiakan

Mesti macai Pakatan Rakyat meroyan tengok kapal selam mini ni. Rakyat dan PR dok pertikai mana pergi sumbangan kewangan berjumlah ratusan juta ringgit dari Arab Saudi dan lain-lain negara. Inilah hasil
nya. Kelengkapan tercanggih untuk rakyat di sediakan hasil dari sumbangan tersebut. Lain kali siasat dulu sebelum meroyan.

-Hanya Umno Yang Boleh Membahagiakan Rakyat, Tanpa Umno Rakyat Mampos -

#MalaysiaApaPunBoleh

- Tote Umno -

Photo: Pergi sekolah.. UNISZA Terengganu
UNISZA Terengganu

UMT, UniSZA Isytihar Cuti Bencana Akibat Banjir

KUALA TERENGGANU – Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) mengisytiharkan cuti bencana hari ini berikutan pusat pengajian tinggi itu dilanda banjir.

UMT mengumumkan hari ini sebagai cuti sehingga satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian manakala UniSZA mengumumkan semalam dan hari ini sebagai cuti darurat.

Perkara itu dimaklumkan oleh Naib Canselor UMT, Prof Emeritus Datuk Dr Ibrahim Komoo dan Naib Canselor UniSZA, Prof Datuk Dr Yahya Ibrahim.

Kawasan kedua-dua universiti berkenaan dinaiki air sehingga kira-kira 0.4 meter.

Prof Dr Ibrahim yang mengumumkan cuti berkenaan kira-kira jam 8.30 pagi ini berkata, hujan lebat berterusan menyebabkan banjir di kawasan rendah seperti di pintu masuk UMT dan beberapa bahagian sepanjang jalan.

“Kita tidak dapat memasuki kampus dan saya mencadangkan kita ‘cuti peristiwa’ pada pagi ini hingga diberitahu kelak.
“Dalam pada itu, saya turut menasihatkan warga UMT supaya duduk di rumah (jika masih selamat), menguruskan keselamatan keluarga dan harta benda dengan sebaik mungkin,” katanya. – BH Online

Read more: http://www.kitabantai.info/2014/11/umt-unisza-isytihar-cuti-bencana-akibat.html#ixzz3JaZMtcq4
Follow us: @kitabantai on Twitter | kitabantai on Facebook

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena