Tuesday 11 September 2018

[Video "Songlap wang MARA, celaka sungguh!"] Benarkah rakyat protes PH seperti kata Hadi? Sebenarnya orang Melayu dah bersama PKR-AMANAH-BERSATU! Bagaimana dgn Umno & Pas? Menunggu masa untuk dikuburkan.

Selasa, 11 September 2018

Full speech: Anwar addresses bumiputra congress


Foto Suara Rakyat.
"Bantuan kewangan defisit dan bantuan kewangan pendahuluan harus digunakan untuk membayar emolumen buat pegawai tadbir awam, bukan untuk membayar gaji (penjawat awam) lantikan politik yang terlalu banyak".
"Kalau penggunaan untuk tujuan asal (bayaran emolumen penjawat awam) kerajaan Persekutuan boleh bagi, tapi kalau peruntukan disalah guna kita kena kaji balik", kata Senator Husam Musa.

TETAPI.. bila Negeri Kelantan dikategorikan antara negeri yg miskin, kerajaan pusat pula dipersalahkannya.. hurmmm

Benarkah rakyat protes PH seperti kata Hadi?

BENARKAH KENYATAAN INI...?
Oleh Jamaludin Jamalu - KedahLanie
PRESIDEN Pas kata % undi rendah di Seri Setia petanda rakyat protes terhadap PH.Ana boleh bersetuju dengan beberapa pandangan mengatakan sekiranya pengundi Seri Setia protes PH tentu sekali mereka akan turun beramai ramai sekaligus mengundi Pas bagi mengalahkan PH. Itu baru betul mereka protes PH dan sokong Pas.

Justeru itu hujah Hadi dangkal sekali.Tidak keluar mengundi itu bukan makna protes.Antaranya pengundi di Seri Setia sudah menjangka sekalipun 15000 tiada membuang undi PH masih boleh mengalahkan gabungan Pas-Umno.Itu perkiraan pengundi di Seri Setia, perkiraan Hadi lain pula.Hadi selalu congakkanya silap dan tidak tepat.

Selepas PRU ke 14 kita menghadapi 3 pilihanraya kecil.Jika rakyat tidak sukakan PH kenapa pembangkang kalah di ketiga tiga pilihanraya itu?Kalau rakyat kata PH penipu, gagal tunaikan janji-janji 100 hari,tidak hapuskan tol,PTPTN,malah tidak benar sama sekali jika kita mengatakan GST itu bagus dan rakyat suka.

Sebenarnya rakyat marhein amat tidak bersetuju sama sekali dengan GST.Yang sukai GST mungkin macai macai Umno dan walaun PIGS yang kecewa dengan kekalahan di PRU ke 14 lalu.Pun bagitu juga dengan Pak Najib yang selalu mendakwa mengatakan beliau tewas kerana fitnah.

Kalau benar keyataan itu tentu rakyat akan sedar semula setelah melihat pentadbiran kerajaan PH, masakan mereka tidak menggunakan kuasa politik mereka bagi menolak kemenangan PH di ketiga tiga pilihanraya kecil tanda protes. Juga tidak betul dakwaan Najib samalah juga macam Hadi.
Justeru itu politik masa depan orang Melayu akan bertukar wadah ke PKR-AMANAH-BERSATU.Umno-Pas menunggu masa dan waktu untuk dikuburkan.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena