Monday 26 May 2014

Piala Thomas: Malam Malaysia dikalahkan Jepun...RIBUAN RAKYAT TURUN KE CERAMAH DAP & PAS di Tk Intan

Isnin, 26 Mei 2014

MACAM MANA UMNO TIDAK KECUT PERUT...

PERTANDINGAN AKHIR SECARA LANGSUNG PIALA THOMAS TIDAK MENGHALANG RIBUAN RAKYAT TURUN KE CERAMAH DAP DAN PAS DI TELUK INTAN MALAM TADI.

Untuk DAP, malam tadi mereka bukan sahaja melawan BN di Teluk Intan tetapi juga berjuang mendapatkan penonton untuk ceramah besar pemimpin kanan Pakatan Rakyat ketika perlawanan akhir Piala Thomas berlangsung.

Bagaimanapun, ribuan peserta tetap hadir dalam ceramah berdekatan Bank OCBC di Jalan Mahkota yang menyaksikan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim turun padang untuk pertama kali untuk berkempen.

Mereka malah berjaya mengumpul dana RM27,000 daripada penonton, termasuk seorang ahli perniagaan bermurah hati menderma RM20,000.

Pengerusi majlis mengumumkan kehadiran seramai 5,000 orang.

Seorang lelaki memberitahu, beliau dan seluruh anggota keluarganya hadir ke ceramah itu walaupun serentak dengan Piala Thomas yang dinanti-nantikan seluruh rakyat Malaysia.

Malaysia tewas dalam pertandingan akhir menentang Jepun malam tadi.

Pemimpin popular DAP Lim Kit Siang menggesa sokongan diberikan pada calon mereka Dyana Sofya Mohd Daud bagi mengekalkan momentum kemenangan di Bukit Gelugor, juga malam tadi.

“Ubah, satu kali lagi,” jerit seorang hadirin.

Posted by 

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena