Sunday 27 March 2016

Deklarasi Rakyat "Tandatangan tanpa takut, Najib tak boleh tangkap sejuta orang", kata Tun M

Ahad, 27 Mac 2016
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa orang ramai menandatangani Deklarasi Rakyat tanpa takut akan akibatnya.
Katanya, apa yang diperlukan deklarasi itu pada masa ini adalah untuk mengumpulkan mereka yang berani menandatanganinya kerana terdapat keperluan menjadikannya sebagai sebuah gerakan rakyat.
Sambil mengakui bahawa beliau memahami bagaimana seseorang yang ketakutan, Mahathir berkata ia disebabkan kerajaan kini mengancam rakyat.
"Jadi rakyat takut dengan kerajaan ini, sukar untuk dapatkan orang ramai tandatang deklarasi itu," katanya dalam satu sidang akhbar hari ini.
Beliau berkata ada yang keberatan memberi nombor kad pengenalan mereka kerana takut tindakan akan diambil terhadap mereka.
Mahathir, bagaimanapun menyatakan kerajaan tidak mungkin menangkap sejuta orang.
Gerakan yang menuntut peletakan jawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, hari ini mengadakan Kongres Rakyat di Shah Alam, yang menyaksikan 19 pemimpin mengambil bahagian dengan menyatakan sebab mengapa Najib mesti berundur.
Sementara itu, Mahathir berkata kumpulan itu kini sedang mendapatkan satu juta tandatangan sebelum akhir tahun ini.
"Tetapi kita akan dapatkan lebih awal," katanya sambil menyuarakan keyakinan.
Malaysiakini

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena