Saturday 29 October 2016

[Video] "Seluruh dunia tanya, saya 'malu' nak keluar negara"! 9 buah negara telah memulakan prosiding menyiasat 1MDB! IPIC Aabar pula tuntut RM26 billion dari 1MDB, MoF dan K'jaan Msia. Mampos lah kita!

Ahad, 30 Oktober 2016

Kenapa siasatan 1MDB dlm negara pantas nak 'dibersihkan' berbanding di luar negara terdapat 9 negara MASIH LAGI siasat skandal 1MDB dgn begitu terperinci... ???

Apa dah jadi pada sistem perundangan & penguatkuasa undang2 di negara kita ??!!
TAHUKAH ANDA..
9 buah negara telah memulakan prosiding menyiasat penglibatan institusi di negara tersebut pada skandal kewangan terbesar dunia #1MDBiaitu S'pore, Luxembourg, Switzerland, UAE, USA, UK, Hong Kong, Australia dan Thailand..

1 bank di Swizterland berusia 130 tahun (BSI) telah diarahkan tutup manakala 2 bank di S'pore pula diarahkan menghentikan operasi di sana. Sementara IPIC Aabar telah membawa kes di mahkamah timbangtara London menuntut sebanyak RM26 billion dari 1MDB, MoF dan K'jaan Msia..

TETAPI DI MALAYSIA... bercakap & bongkar skandal #1MDB.. boleh ditangkap di bawah OSA..

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena