Saturday 29 October 2016

[Video] Terkini, 'biawak, beruk, kera, lutong' terlompat-lompat terjerit-jerit kata cina nak perintah Malaysia? Isu Laksa S'wak, minyak masak: Jangan hentam saya - Chef Wan

Ahad, 30 Oktober 2016Image result for Gambar rekod masak laksa sarawak
Image result for Gambar rekod masak laksa sarawak


Otai BERSIH telah menambah 8 foto baru
9 jam
Melayu 68%
Cina hanya 24%
DAP ada 38 kerusi saja dari 222 kerusi parlimen.
Agong, PM, Panglima Angkatan Tentera, Ketua Polis Negara semua nya melayu.
Pegawai kerajaan, polis, tentera, angkatan keselamatan majoriti melayu.
Tetapi biawak, beruk, kera, lutong, kera terlompat-lompat terjerit-jerit kata cina nak perintah Malaysia, nak tindas melayu ... takut-takutkan rakyat dan pura-pura konon nak pertahankan melayu.Patut nya binatang-binatang ini dikurung.
Ini salah sekor beruk yang bongok n bangang yang di tunjuk kn sifat nya....!!!

Image result for Gambar rekod masak laksa sarawak
Image result for Gambar rekod masak laksa sarawak

Isu Laksa S'wak, minyak masak: Jangan hentam saya - Chef Wan

Selebriti chef, Datuk Redzuwan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, memberitahu para pengkritik agar tidak menyalahkan beliau kerana pembaziran 1,500 hidangan laksa Sarawak atau komen beliau mengenai kenaikan harga minyak masak.
Chef Wan hadir pada sebuah acara yang menyaksikan sebuah pusat membeli-belah tempatan di Sarawak semalam mencipta rekod dengan mangkuk terbesar Sarawak Laksa tetapi menerima kritikan selepas terdapat pendedahan mengenai makanan itu yang dibuang.
Beliau juga dikritik kerana mencadangkan alternatif yang lebih sihat dalam aktiviti memasak sebagai tindak balas kepada peningkatan dalam harga minyak masak.
Mengenai Laksa Sarawak itu, Chef Wan menjelaskan bahawa beliau hanya hadir sebagai tetamu.
"Saya dijemput hanya untuk menyertai pelancaran dewan makanan baru pusat membeli-belah itu.
"Saya tidak memasak laksa atau tidak pernah sedar mereka tidak akan menghidangkannya kepada orang lain sehingga saya berada di sana pagi itu," katanya dalam beberapa siri catatan Instagram.
Chef Wan menambah, beliau juga terkejut apabila mendapati makanan itu akan dibuang dengan menyifatkan langkah itu sebagai 'kurang bijak'.
"Tetapi kita adalah tetamu, tidak membuat keputusan itu dan tidak boleh dipersalahkan untuk itu," jelasnya.
Pada masa yang sama, Chef Wan juga mempertahankan komennya pada majlis itu apabila mencadangkan agar orang ramai mempertimbangkan pilihan yang lebih sihat seperti memanggang, membakar atau mengukus daripada menggoreng yang menggunakan lebih banyak minyak memasak.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena